Sök
180511, Ice Hockey, World Championships, day 8, Denmark – Norway: Ice Hockey – 2018 IIHF World Championships – Group B – Denmark v Norway – Jyske Bank Boxen – Herning, Denmark – May 11, 2018 – Jesper Jensen Aabo of Denmark in action with Thomas Valkvae Olsen of Norway. REUTERS/David W Cerny …
SHL

Sportchefen bekräftar intresse för VM-backen: ”Skulle passa in bra hos oss”

För drygt två veckor sedan kom både Sydsvenskan och Kvällsposten med uppgifter om att Jesper Jensen Aabo var ett namn på Malmö Redhawks bord. För hockeysverige.se bekräftar Malmö sitt intresse för den danske VM-backen.
– Jag tror att han skulle passa in bra hos oss, säger sportchefen Patrik Sylvegård till hockeysverige.se.

Jesper Jensen Aabo är en back med digra meriter. Den 27-årige dansken har spelat åtta VM-turneringar för Danmark och har de fyra senaste säsongerna representerat den finska KHL-klubben Jokerit.

I torsdags meddelade Jensen Aabo via sin Instagram att han lämnar Jokerit efter säsongen, och enligt tidigare uppgifter till både Sydsvenskan och Kvällsposten ska Malmö var ett alternativ för den danske landslagsbacken.

”VI JOBBAR PÅ DET”

Jensen Aabo har nyligen börjat följa Malmö Redhawks på Instagram, vilket brukar indikera på att någonting är i görningen. För hockeysverige.se bekräftar sportchefen Patrik Sylvegård att man är intresserade av 27-åringen.
– Vi jobbar det, sedan får jag väl återkomma om och när det blir klart, säger Sylvegård.

Jensen Aabo har tidigare representerat både Rögle och Färjestad i SHL.
– Det är en back som vi har tittat på och som vi har scoutat ett tag. Jag tror att han skulle passa in bra hos oss. Så mycket kan jag väl säga just nu, säger Sylvegård.

Säsongen som gick producerade Jensen Aabo tre mål och åtta assist på 49 grundseriematcher från sin backposition. I slutspelet stod 27-åringen för ytterligare en assist på sex matcher.

Den här artikeln handlar om: