Sök
EN VÄGG HOPPAR IN I EN ANNAN. Johan Mattsson är i storform.
SHL

V Ä G G E N

Luleå var bra. Deras målvakt Joel Lassinantti var riktigt bra. Men det räckte inte. I motståndarkassen stod ju Johan Mattsson.

På måndag kan Frölunda säkra en ny SM-final. De leder semifinalserien mot Luleå med 3-1 i matcher efter att ha vunnit i en utsåld Scandinavium på lördagseftermiddagen med 3-0.

1-0 kom i den första perioden sedan Jacob Movererare spelat fram Rhett Rakhshani, som pricksköt in 1-0. Sen kom 2-0 från succéjunioren Samuel Fagemo, som efter sin starka grundserie nu också gjort mål i slutspelet. Sen kom också 3-0 från Moverare, som gjorde sin kanske bästa match i Frölundatröjan, i tom kasse. De målen räckte för göteborgarna idag. Anledningen? Johan Mattsson.

Målvakten, som varit strålande genom hela slutspelet, gjorde en stormatch och förbättrade sin redan imponerande statistik under slutspelet. 26-åringen höll sin andra nolla i semifinalserien. Det var faktiskt hans andra i rad hemma i Scandinavium, dessutom. Där har Luleå ännu inte fått hål på stockholmaren. Han utsågs till matchens första stjärna, inte minst tack vare några riktigt fina räddningar i en andra perioden när Luleå jagade ett 1-1-mål.

”SKARPARE UTAN PUCK”

Luleå tog ut målvakten tidigt, i vanlig ordning när ”Bulan” Berglund är i farten. Men det slutade alltså med ett negativt resultat, i form av ett insläppt mål, i stället för en ny mirakelupphämtning som de lyckades med i den första semifinalen,

Frölunda har nu tolv raka segrar på hemmaplan, om vi räknar in SHL-säsongen.
– Försvarsmässigt, spelet utan puck, från CHL-finalen och framåt har vi landat i ett skarpare spel utan puck, säger lagkaptenen Joel Lundqvist till TV4 efter 3-0-vinsten.

Den här artikeln handlar om: