Sök
Nashville kunde utjämna i matchserien. Mattias Janmark tacklades otäckt.
Nyheter

Svenskarna bakom avgörandet – landsmannen otäckt tacklad

Nashville fick ge sig i match ett mot Dallas. Men på övertid i den andra lyckades de utjämna i matchserien. Calle Järnkrok hade två assists i 2-1-segern på övertid.

Eftersom Dallas vann match ett på bortaplan mot Nashville i konferens-kvartsfinalen så låg det viss press på Predators att vinna match två. Dallas tog också ledningen i inledningen av den andra perioden. Strax efteråt blev det ett avbrott i spelet sedan Stars svenske forward Mattias Janmark tacklats av Dan Hamhuis.

Janmark såg ut att dundra ut i sargen med en otäck vinkel på sitt ena ben och han kunde heller inte stödja på vänsterbenet när han hjälptes av. Glädjande nog så kunde 26-åringen komma tillbaka till matchen efter ett tag.

Kort efter spelavbrottet för Janmarks skada kunde Predators kvittera genom Rocco Grimaldi. Calle Järnkrok hade en assist där.

Den tredje perioden blev mållös och det skulle dröja in till fem minuter av övertidsspelet innan Craig Smith kunde avgöra till Predators fördel. Svenskarna Mattias Ekholm och Calle Järnkrok stod för förarbetet.

Därmed är det utjämnat till 1-1 i matcher.

Nashville Predators – Dallas Stars 2-1 (0-1,1-1,0-0,1-0)

Nashville: Rocco Grimaldi, Craig Smith
Dallas: Jamie Benn

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

 

Den här artikeln handlar om: