Sök
Cale Makar
Nyheter

KLART: Supertalangen skriver NHL-kontrakt – kan debutera i natt

Han är hockeyvärldens kanske mest haussade spelare utanför NHL. I natt kan Cale Makar få debutera för Colorado Avalanche.

Nyligen rankade The Hockey News honom som den bästa spelaren i hela hockeyvärlden, utanför NHL. Han prisades också med den prestigefyllda ”Hobey Baker Award” som den bästa spelaren på college. Nu kan superlöftet Cale Makar få presentera sig även på den största av scener.

Igår skev 20-åringen nämligen på sitt första NHL-kontrakt. Hans lag UMass föll i mästerskapsfinalen för collegelag häromdagen och nu kan han få en ny chans att vinna en titel. Makar ansluter nämligen till Colorado per omgående och kan komma att debutera i nattens slutspelsmatch mot Calgary. Det står 1-1 i den matchserien.
– Jag vill säkerställa att han är utvilad, förberedd och fokuserad på det vi gör här. Sen kommer vi fatta ett beslut om huruvida han kommer spela eller inte, säger Colorados coach Jared Bednar enligt TSN.

VALDES FÖRE ELIAS PETTERSSON

Makar är hockeyvärldens kanske mest uppsnackade back vid sidan av Rasmus Dahlin. Han gick fyra i draften 2017, efter Nico Hischier, Nolan Patrick och det finska backlöftet Miro Heiskanen. Han valdes exempelvis platsen före Elias Pettersson då.

Sedan dess har Cale Makar dominerat på collegenivå och den gångna säsongen gjorde han 49 poäng (16+33) på 41 matcher från sin backplats. 2018 gjorde han flest mål och poäng av alla backar i JVM och togs ut till All Star-laget.

Nu ska han försöka kliva in och leverera även i slutspelet.

 

Den här artikeln handlar om: