Sök
Daniel Olsson Trkulja vill ta en ledande roll i Leksand. …
SHL

Nyförvärvet har målbilden klar för sig: ”Vill spela slutspelshockey med Leksand”

Leksand gick överraskande upp till SHL efter att slagit ut Mora i kvalet. Det innebär också att klubben behöver fylla på truppen med spelare. En av dessa, som redan är klar för nykomlingen, är Daniel Olsson Trkulja. Nu berättar nyförvärvet för hockeysverige.se om hockeybakgrunden, säsongen i Linköping och framtiden med Leksand.
– Först och främst ska jag försöka slå mig in och bli en etablerad poängspelare i SHL, eftersom som jag ser mig som en offensiv spelare. Vart det sedan tar mig får jag ta efteråt.

JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE)

Några dagar efter att Leksand presenterat Olsson Trkulja som ny i klubben passade Hockeysverige.se på att stämma träff med honom på ett café nära hans gamla hemmaarena Hovet. Givetvis ville vi först veta vart namnet Trkulja kommer ifrån.
– Namnet är från Serbien. Farsan är därifrån, men han flyttade hit till Sverige då han var sex år.  Han stod faktiskt i mål i Södertälje, men jag vet inte exakt hur länge, säger Olsson Trkulja med ett leende och fortsätter:
– Även han har haft hockeyintresse, men kanske inte lika stort som jag.

FOSTRAD I FLEMINGSBERG

Daniel Olsson Trkulja är från Älta, men stora delar av sin hockeyuppfostran som pojklagsspelare fick han i Flemingsberg.
– Jag började egentligen spela med Hammarby i deras hockeyskola. Det var Tomas Storm, Roffe Nordström och alla dom här som var ledare. Sedan gick jag till Flemingsberg när jag var tio eller elva år. Där spelade jag fram till juniorerna.
– Sedan gick jag till AIK och var där i fyra säsonger. Efter det vidare till Kallinge/Ronneby i Division 1. Det var tre roliga och lärorika säsonger där nere, mina tre första seniorsäsonger. Där lärde jag känna Joakim Dettner som hjälpte mig mycket med fysträningen. Han lärde mig hur man ska träna för att få ut maximalt av ishockeyn.

Efter spel i Kallinge/Ronneby fick han en ny chans att ta en plats i AIK:s A-trupp. Där fick han inledningsvis Peter Gradin och Thomas Fröberg som tränare. Senare samma säsong tog som bekant Peter Nordström över.
– Enligt mig hade jag tre fantastiska säsonger där. Jag tycker även det var två riktigt bra säsonger för föreningen där vi gick väldigt långt, men även spelade en väldigt bra hockey.
– Första säsongen i AIK, efter det att jag kommit tillbaka, var så där rent föreningsmässigt. Det var lite turbulent och vi gick inte så bra som många hade hoppats på. Vi fick ju kvala nedåt. Andra säsongerna kommer jag ihåg med glädje. Speciellt kvalserien mot Karlskrona även om det inte gick som vi ville. Det var roliga matcher och vi hade ett fantastiskt stöd på Hovet.

LAGKOMPISARNA I NHL ”SKA ALDRIG SÄGA ATT DET ÄR OMÖJLIGT”

Fyra av Daniel Olsson Trkuljas lagkompisar från tiden i AIK:s juniorlag, Mattias Janmark, Joakim Nordström, Rickard Rakell och Patrik Nemeth kom att hamna i NHL. Givetvis vill även Leksands nyförvärv en dag få chansen där, men han ser också realistiskt på hur stora chanserna det är för honom att en dag komma dit.
– Först och främst ska jag försöka slå mig in och bli en etablerad poängspelare i SHL eftersom som jag ser mig som en offensiv spelare. Vart det sedan tar mig får jag ta efteråt.
– Man ska aldrig säga att det är omöjligt, men gör man det bra i min ålder så ligger KHL och Schweiz lite närmare än vad just NHL gör.

Lockar i alla fall ett framtida utlandsäventyr?
– Ja, absolut. Det är också målet att göra det bra i SHL och sedan åka ut och se världen.

Efter första säsongen i AIK där det var en viss turbulens fick Daniel Olsson Trkulja Roger Melin som tränare.
– Första säsongen, jag tänkte väl lite på det där med turbulensen i klubben när jag inte var på isen och när vi var ute och reste snackades det lite. I övrigt tycker jag inte att det påverkade mig så mycket som person. Vi spelare fokuserade på att göra det vi skulle och spela så bra vi kunde.
– Det var tufft första månaderna för mig då jag kom till AIK och jag fick inte spela så mycket. Sedan tycker jag att det blev bättre och bättre. Med tanke på att det var min första säsong i Hockeyallsvenskan så tycker jag själv att jag gjorde en stabil och bra säsong och fick göra en del mål.
– Den säsongen var bra för mig för att komma in i Hockeyallsvenskan och turbulensen störde absolut inte mig hockeymässigt.

MELIN NY TRÄNARE ”GILLAR ROGER OERHÖRT MYCKET”

Sedan kom Roger Melin i bilden, hur upplevde du det?
– Jag gillar Roger oerhört mycket. Han är en trevlig människa och har en lite annan stil än många nya tränare. Roger är lugn, sansad och verkligen förklarar vad han menar. Han tar allt på ett lugnt, skönt och tryggt sätt.
– Han sprider ett lugn och jag tycker att det är otroligt viktigt att få in ett lugn i en grupp så alla drar åt samma håll.

Påverkades ditt val av Leksand av att Roger Melin är tränare där?
– Ja, såklart, lite grann. Jag vet vad jag får av Roger när det gäller personlighet. Dessutom vet Roger vad jag kan som hockeyspelare. Sedan är det inte sagt att jag kommer få chansen för det. Han vet ju faktiskt vilka de flesta spelare är.

Pratade ni med varandra innan du skrev på för Leksand?
– Nej, det gjorde vi inte. Däremot träffade vi varandra i Linköping då dom skulle till Tingsryd. Då stod vi och snackade ett tag, men vi pratade inte om något sådant. Vi snackade om säsongen och hur vi hade det. Jag gillar Roger skarpt och det fällde ett litet avgörande då jag skrev på.

Daniel Olsson Trkulja är inte speciellt överraskad över det jobb Roger Melin gjort på kort tid i Leksand.
– Nej, det är jag faktiskt inte. Som jag sa så vet jag vad han är för människa. Han har verkligen den här förmågan att sprida ett lugn i gruppen och få alla att prestera på sitt max. Roger var nog den perfekta tränaren att få in i det läget Leksand vad i.
– Att det sedan gick så pass bra som det gjorde, klart att det kanske inte var någon som hade trott det när dom låg där dom låg och hade nio raka förluster.

Blev du förvånad då Leksands sportchef, Thomas Johansson, hörde av sig och ville ha upp dig till Dalarna?
– Det startade ganska tidigt. Jag fick höra att dom hade kollat på någon match som jag spelat. Sedan fick jag veta av min agent att Leksand var intresserade, så just där och då det blev aktuellt var jag inte så förvånad.

FÖRVÄNTNINGARNA I LEKSAND ”VILL TA EN LEDANDE ROLL”

Det var inte heller aktuellt att Leksands nyförvärv skulle stanna i Linköping ytterligare en säsong.
– Niklas Persson meddelade redan någon månad innan att dom tänkte gå en annan väg. Det var också något jag hade känt på mig ganska tidigt.
– Jag har svårt att se att Linköping värvade mig som en defensiv spelare då jag kom från AIK. Första säsongen gick bra och dom var nöjda. Säsong två blev jag den defensiva spelaren. Jag och Dan Pettersson spelade mest boxplay av alla forwards i hela laget. Dessutom spelade jag i fjärdelinan under hela säsongen.
– Det var svårt för mig att se att Linköping skulle värva mig, av det dom sett i AIK, för att jag skulle spela boxplay. Sedan tycker jag personligen att det gick bra i den rollen jag fick samtidigt som jag någonstans förstår att dom också tyckte att jag gjorde det bra.

Är du besviken över att du inte fick en större roll offensivt?
– Klart att jag är det. Jag vill spela offensivt och att jag inte fick chansen till det är jag lite besviken på. Sådan är hockeyn och ibland är det bara att acceptera sin roll, jobba stenhårt utifrån det och hoppas att chansen kommer om man inte får den direkt.
– Det jag kan vara besviken på är att jag inte fick chansen att spela i en topp tre lina mer än tre byten i en match under säsongen. Sedan blev jag tillbakaflyttad till fjärdelinan eftersom vi hade mycket boxplay och det blev ryckigt i linorna. Det var nog också lätt att sätta mig och Dan i en fjärdelina eftersom vi spelade boxplay tillsammans och hela den biten.

Daniel Olsson Trkulja pratade även med AIK innan han bestämde sig för Leksand.
– Jag pratade med AIK, men egentligen är det Leksand som har varit alternativet hela tiden. Självklart, i Hockeyallsvenskan skulle AIK vara ett alternativ. Det är väl inget snack om det.
– När jag pratade med (Anders) Gozzi fick jag också svaren jag ville, men jag kände samtidigt att Leksand kändes rätt. När Leksand dessutom gick upp och jag fick chansen där och jag ville ta den. Det kändes som att skulle jag inte ta den så skulle jag ångra mig längre fram i karriären.

Vilka förväntningar har du på flytten till Leksand?
– Personligen har jag förväntningar på att jag ska göra en bra säsong och ta en ledande roll i laget. Jag vill, som sagt var, vara en offensiv spelare och hoppas kunna ta en plats i någon av topp tre linorna. Även få en plats i powerplay.

Hade du en offensivare roll under Roger Melins ledning i AIK?
– Ja, och han vet åtminstone vad jag kan. Sedan gäller det för mig att visa att jag ska ha en plats i en topp tre lina, powerplay och allt sådant.
– Det som är det stora målet för mig är att just ta den offensiva rollen och komma tillbaka till det spel jag vill spela och vara den hockeyspelare jag vill vara.
– Målet med laget, för mig personligen vill jag spela slutspel. Klart att det kommer bli tufft som nykomlingar, men jag vill spela slutspelshockey med Leksand. Det har varit otroligt tufft att inte få spela slutspel den här säsongen. Nu har jag tränat under tre veckor och bara fått kolla på hockey, vilket jag kan säga inte har varit så jätteroligt, avslutar 28-åringen Daniel Olsson Trkulja innan vi låter honom testa Leksandströjan för första gången.

Idag 18:00
IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn
1 1.61
X 4.90
2 5.00
Idag 19:00
Brynäs IF - Rögle BK
1 2.75
X 3.95
2 2.40
Idag 19:00
Djurgårdens IF - Frölunda Indians
1 2.45
X 4.15
2 2.60
Idag 19:00
HV 71 - Växjö Lakers HC
1 2.20
X 3.85
2 3.10
Idag 19:00
Linköping HC - Färjestads BK
1 3.10
X 4.50
2 2.05
Idag 19:00
Leksands IF - Örebro HK
1 2.60
X 4.70
2 2.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten