Sök
Nyheter

Finland lämnar in protest efter finalkaoset

Ingen har väl undgått kaoset som utspelade sig i samband med gårdagens VM-final mellan Finland och USA. Finlands svar efter förlusten var att lämna in en protest.

Under några glädjerusiga sekunder trodde Finland att de skrivit ishockeyhistoria. Att de hade lyckats med ett nytt Miracle on Ice. Men så blev det som bekant inte. Målet som först såg ut att ha gett finskorna guldet dömdes bort.

VM-finalen gick i stället till straffar där USA vann guld och fick fira inför ett minst sagt upprört finskt lag, och inför en chockad hemmapublik. Men Finland hade efter matchen inte gett upp hoppet om ett guld.

Enligt Hufvudstadsbladets Filip Saxén ska förbundet, enligt TV-kanlen YLE, ha lämnat in en protest till det internationella ishockeyförbundet med anledning av den kontroversiella bedömningen.

Efter matchen har domaren fått kritik för sin bedömning, och videomåldomaren har fått kritik för att hon krävde att målet skulle dömas bort. Dessutom har det ifrågasatts om domaren ens hade tillåtelse att ringa på målet.

Det sista ordet lär inte vara sagt den här soppan.

Den här artikeln handlar om: