Sök
SHL

Haka på spelexperterna – SHL-Svepet inför Luleå-Frölunda

SHL-Svepet görs inför slutspelets hetaste matcher av Dagens Spels hockeyexperter i samarbete med Hajper.com. Ikväll kommer två nya tips om du vill få lite extra spänning till Luleå-Frölunda i semifinal 5 mellan lagen. 

SHL-Semifinal 5
Luleå-Frölunda
Måndag 15/4 kl. 19:30
Odds från Hajper.com (högst odds på SHL-slutspelet)
1. 2.15  X. 3.95  2. 3.25

Statistik SHL-svepet
Lagda spel: 12
Vunna spel: 6
Förlorade spel: 6
ROI: 103%

Frölunda leder matchserien med 3-1 i matcher. Det betyder att Luleå måste vinna för att hålla liv i säsongen. Skulle Frölunda vinna i kväll säkrar de en finalplats.

Desperation betyder mycket i hockey och det har vi sett tydliga exempel på i detta slutspel. Färjestad var tvungna att höja sig på hemmaplan mot Djurgården igår och det slutade med en 8-2-seger. Luleå hade stora krav på sig att vinna sin senaste hemmamatch mot Frölunda, för att inte hamna i ett 0-3-underläge i matcher, och då gjorde norrbottningarna sin bästa match i slutspelet.

Luleå kom ut stenhårt i den senaste hemmamatchen och Frölunda pressades tillbaka under en stor del av matchen. Ser man till när målen gjordes kan 3-1-seger se turlig ut, men Luleå nötte sakta men säkert ner Frölunda i den matchen. Det stod 1-0 till Frölunda inför tredje perioden men det kunde göteborgarna tacka Johan Mattsson i målet för. Hade det inte varit för honom hade Luleå avgjort tidigare. Skottstatistiken 40-20 ger en liten indikation till hur det såg ut.

Luleå visade enorm hunger i den matchen och vi räknar med samma scenario i kväll. Ett laddat Luleå på hemmaplan är tuffa att stå emot. Lägg därtill att Frölunda gör sina bästa matcher på hemmaplan.

Vi lägger två spel hos spelbolaget Hajper.com som har riktigt bra odds i SHL-slutspelet:

1) Luleå att vinna under ordinarie tid till oddset 2,15.

Luleå spelar med kniven mot strupen. Spelarna vet vad som krävs för att besegra Frölunda och med hemmaplansfördelen i ryggen ska det vara bra chans. Vi räknar kallt med att Luleå sätter högsta fart från start och då behöver Frölunda att målvakten Johan Mattsson står på huvudet för att freda sitt lag. Det är troligt att Luleå vinner och när vi får 2,15 i odds hos Hajper.com investerar vi gärna 150 kr!

2) Luleå är först till 3 mål (Ordinarie tid) till oddset 2,50.

Vi bygger vår analys på att Luleå kommer att skölja över Frölunda från start. Luleå hade 40-20 i skott på mål i senaste hemmamatchen. Vi räknar kallt med att Luleå kommer slänga mycket puckar på mål och att forwards vinner närkamperna framför Mattsson. Annars är det svårt att vinna matcher i slutspelet. Luleå hamnade allt för ofta ute i sarghörnen i den senaste matchen och det lär ”Bulan” ha gått igenom med laget. Ett hett Luleå ska ses med god chans att ta ledningen. Har inte Luleå nått tre mål (före Frölunda) innan matchen går in i slutminuterna finns alltid chansen att hänga ett mål i öppen kasse. Spelet Luleå är först till 3 mål är lockande till fina oddset 2,50 hos Hajper.com. Vi investerar 100 kr på den spelformen!

Till Hajper här för att lägga din egen kupong!

Här är kupongen från Dagens Spel:


Spela ansvarsfullt | +18 år | Stodlinjen.se

Den här artikeln handlar om: