Sök
Patrik Laine.
Winnipeg

Nu har Laine hittat storformen – har gjort mål i samtliga matcher

Han avslutade grundserien på ett fiaskoartat sätt med bara ett mål på 19 matcher. Men lagom till slutspelet har Patrik Laines form återfunnits. I natt blev han målskytt på nytt när Winnipeg 6-3-besegrade St. Louis.

Hemma bra, men borta bäst. Det är ledorden i den så uppsnackade serien mellan Winnipeg och St. Louis. Efter att St. Louis stulit två matcher i Winnipeg snodde Jets en match i Blues hemmaarena i natt. St. Louis leder således matchserien med 2-1 i matcher.

Winnipeg vann med 6-3 i natt. Kyle Connor gjorde två mål och Brandon Tanev gjorde det matchavgörande 4-2-målet. Men det är Patrik Laine som blivit snackisen i matchserien. Den finske superstjärnan avslutade grundserien mycket svagt och gjorde bara ett mål på 19 matcher. De 30 mål han gjorde räckte ”bara” till en delad tredjeplats i den finska skytteligan i NHL. Men nu har 21-åringen onekligen hittat tillbaka till formen i rättan tid. Laine har gjort mål i samtliga tre matcher i årets slutspel. Det kan jämföras med de blott fyra mål han mäktade med på 16 matcher förra året.

”BLEV MER BELÖNADE”

Kevin Hayes och Dustin Byfuglien gjorde de övriga målen för Winnipeg, som alltså fått nytt hopp i matchserien. Nu lyckades de få hål på den annars storspelande succémålvakten Jordan Binnington.
– Det känns bra att bli belönade. Ett 3-0-underläge hade varit ett svårt hål att ta sig ur. Vi höll oss till vår matchplan och fortsatte med det vi gjort tidigare i serien. Idag blev vi lite mer belönade bara, säger lagkaptenen Blake Wheeler efter den direkt nödvändiga segern.

Faktum är att Winnipeg vunnit samtliga tre matcher i St. Louis under säsongen, med en målskillnad på 19-8. Det är en svit Blues behöver få stopp på snarast, om de inte ska tvingas vinna samtliga matcher på bortaplan.
– Vi var inte nöjda med vår insats. Vi spelade inte bra. Men vi måste ge dem beröm, de spelade en bra match medan vi inte svarade upp bra nog, säger St. Louis David Perron.

Perron, Vladimir Tarasenko och Alexander Steen gjorde lagets mål. Steen har gjort två mål på tre matcher under slutspelet.

 

Den här artikeln handlar om: