Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #24

ANNONS

Hörni. Det börjar närma sig slutet av säsongen nu. Men än är det inte slut och nedan får ni i vanlig ordning er serverat Veckans Lag och veckans snackisar. Häng på. Det blir kul.

Johan Mattsson, Frölunda (3)

Alla lag som ska gå långt behöver en bra målvakt sägs det. Mattsson har varit rena rama väggen och han har sannerligen växt ut till ett spöke för Luleå-offensiven. På veckans tre matcher har han bara släppt in två mål, räddat 80 skott och hållit nollan vid två tillfällen. Det bästa av allt: Han får det att se så fruktansvärt enkelt ut.

Linus Hultström, Djurgården (2)

Det var tufft och tätt kring backplatserna den här veckan. Hultström knep den första tack vare sina två mål förra måndagen där han var skillnaden mellan sitt Djurgården och Färjestad. Ett Djurgården som var piskat att vinna på hemmaplan då Färjestad hade vunnit match ett.

Jakob Moverare, Frölunda

Den unge backen är bara femma i Frölundaförsvararnas istidsliga under veckan. Men han ser så lugn och trygg ut med pucken och dessutom har han täckt mycket skott. Två poäng under veckan försämrade så klart inte hans chanser att komma med här.

Dick Axelsson, Djurgården

Tog ett onödigt matchstraff i söndagens debacle mot Färjestad. Men om vi blickar bortom detta så stod Axelsson för en bra vecka med tre mål på de fyra matcher som spelades. Han gjorde bara sju strutar i grundserien och man kan inget annat säga än att han kliver fram nu när han verkligen behövs, matchstraffet för abuse undantaget.

Michael Lindqvist, Färjestad (4)

Han är en av de i Färjestad som ska gå i bräschen offensivt och det har han ju sannerligen lyckats med. två mål och tre assists under veckan som var.

Johan Ryno, Färjestad (2)

Söndag. Färjestad med kniven på strupen. En förlust till och seriesegrarna från Karlstad är utslagna. Då kliver Hallsberg-expressen Ryno fram och smäller in tre mål och en assist. Det är i prekära lägen de bärande spelarna ska kliva fram. Något Ryno sannerligen gjorde.

Veckans

…kontrovers 1 Färjestad föll efter ett kontroversiellt avgörande i en av kvartsfinalerna mot HV, de fick ett tveksamt bortdömt mål emot sig i den första semifinalen och fick ett offsidemål emot sig senast. I onsdags avgjordes matchen mot Djurgården med knappt två minuter kvar – efter ett nytt omdiskuterat domslut. Det fick Färjestadstränaren Johan Pennerborn att rasa i C More-sändningen:
— Jag har hållit mig från att kommentera domaren i två års tid – men idag kan jag inte hålla mig. Jag tycker inte det är okej.

…kontrovers 2 Fredag. Färjestad reducerar i fredagens fjärde semifinal mot Djurgården. Men efter en lång videogranskning döms målet bort då Linus Johansson kom i kontakt med Djurgårdsmålvakten. Den här gången var det dock lite lugnare i Färjestadslägret än efter onsdagen. Tränaren Johan Pennerborn nöjde sig med att till C More säga:
— Jag har aldrig kommenterat domare, jag tycker att de alltid gör ett bra jobb och vi förlitar oss på systemet. Men tittar vi längre fram kommer vår sport behöva klarhet i såna här situationer.

…oklaraste Hur var det egentligen Johan Pennerborn? I onsdags sa du att du hållit dig från att kommentera domaren i två års tid. Sen kommenterade du domaren. I fredags sa du återigen att du aldrig kommenterat domare, men det gjorde du ju i onsdags?

…efterlängtade 5000 personer ska få plats i arenan och 3500 av dem ska kunna sitta ned. Det har varit kraven från SHL:s och svenska ishockeyförbundets håll. Nu slopas kraven meddelades det i förra veckan och vi kan väl bara citera Gert Fylking på den: ÄNTLIGEN!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL