Sök
190416 Färjestads Marcus Nilsson jublar samtidigt som Djurgårdens Emil Bemström deppar efter 0-1 under semifinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Färjestad den 16 april 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135980 …
SHL

Färjestad tvingade fram sjunde match – dessa har vänt 1-3-underläge tidigare

För några dagar sedan var Färjestad rejält i brygga mot Djurgården. Men två utklassningar senare är de nu framme vid en sjunde och avgörande match på hemmaplan. Dagens match i Globen slutade 6-1 till värmlänningarna.

Djurgården blev rejält överkörda i söndags och idag på hemmaplan chockade Färjestad med att göra mål redan efter 1:32 genom Marcus Nilsson. Men Djurgården hämtade sig efter den chocken och i början av den andra perioden var det massiv press från stockholmarnas sida.

Färjestad tog timeout, men till en början hjälpte inte detta. Sebastian Erixon lyckades dock hitta in med en puck bakom Robin Jensen efter 10:18 spelade och då öppnades spjällen upp. Mindre än tre minuter senare var ställningen 4-0 sedan Marcus Nilsson nätat i powerplay och Jesper Olofsson gjort mål på straff. En straff han förövrigt fick lägga två gånger då någon ur publiken kastat in en flaska som störde Olofsson.

Ilari Melart satte sedan 5-0 innan den andra perioden var över.
— Skit händer och det gäller verkligen att steppa upp, sa Djurgårdens Robin Norell till C More i den andra pausen.

Djurgården fick en smakstart på den tredje perioden när Daniel Brodin kunde näta. Men den glädjen blev kortvarig då Daniel Viksten minuterna senare kunde öka på till 6-1.

Färjestads Linus Johansson tvingades utgå i slutet av matchen sedan han krockat med en lagkamrat. Av tv-bilderna att döma såg han rejält groggy ut, men det finns inga uppgifter om hans status i skrivande stund.

Match sju väntar i Karlstad på Skärtorsdagen.

DESSA HAR VÄNT 1-3 I MATCHER I SM-SLUTSPELET TIDIGARE:

2017: Skellefteå mot Frölunda
2015: Frölunda mot Luleå
2010: Linköping mot Frölunda
2009: HV71 mot Timrå
2006: Frölunda mot Linköping

Den här artikeln handlar om: