Sök
”VEM VARÈ SOM KASTA!?” Jesper Olofsson fick slå om sin straff efter den inkastade flaskan.
SHL

”Det är ett beteende som är under all kritik”

Alldeles innan skottögonblicket damp flaskan i isen framför Jesper Olofsson. Skottet räddades, men straffen gick om – och i mål. Den bisarra incidenten kom att prägla en frustrerande förlust för Djurgården.
– Den som kastade är inte den smartaste i dag, säger assisterande tränaren Mikael ”Musse” Håkanson efter 1–6-förlusten mot Färjestad.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Publikfesten i ett fullsatt Globen blev inte vad hemmafansen hade hoppats på.
Djurgården förlorade med 1–6 och tvimgas nu spela en sjunde och avgörande semifinal i Karlstad på torsdag.

Som om inte siffrorna var illa nog kom matchen att präglas av en incident som straffade hemmalaget. Vid ställningen 0–3 i den andra perioden tilldömdes Färjestad straff. Jesper Olofsson sköt den rakt i plockhandsken på Robin Jensen, som sent omsider tvingades in i hemmalagets kasse efter ordinarie förstakeepern Adam Reideborn befann sig på BB i väntan på sitt första barn.

”KUNDE DRA LITE FÖRDELAR AV DET”

Alldeles innan Olofsson skulle till att skjuta damp en flaska ned på isen framför forwarden. Det gjorde att han fick slå om straffslaget. På andra försöket hittade han luckan mellan benen på Jensen och dödade tillställningen med sitt 4–0-mål.
– Det kändes som det var precis i skottögonblicket, men jag tittade på (domaren) Linus Ölund direkt efter det och bägge hade samma känsla att den skulle gå om. Det var en speciell situation och det var med all rätt som den fick gå om, säger Olofsson till hockeysverige.se.
– Jag var ju inte nöjd med den första såklart, så jag hann få lite tid att fundera. Jag kollade på jumbotronen hur han stod och kunde dra lite fördelar av det. Det var skönt att göra mål.

I Djurgårdens läger fanns det ingen tvekan om att det var rätt att låta straffen gå om. Desto mer frustration över att det kunde inträffa.
– Den som gör det… Det är ett beteende som är under all kritik. Det är självklart att den ska göras om. Sedan gör de mål på den… Den som kastade är inte den smartaste i dag, säger assisterande tränaren Mikael ”Musse” Håkanson.

Lagkaptenen Jacob Josefson var inne på samma spår.
– Jag förstår att fansen blir frustrerade, men det där ska inte hända såklart. Saker på isen ska inte få komma in, det är för allas säkerhet. De fick slå om straffen med all rätt. Det var synd för Jensen tog ju den första.

EFTERLÄNGTAT MÅL

För Jesper Olofsson var det positivt ur flera aspekter. Han satte personbästa med 17 mål i grundserien, men hade inte fått utdelning i semifinalserien förrän nu.
– Jag har skapat en del tidigare matcher utan att få utdelning, så det var gött att få ett mål, säger han.

Färjestad har 14–3 på Djurgården på de två senaste matcherna och ett mentalt övertag inför torsdagens avgörande.
– Det känns som vi har skapat en oro i deras lag nu och de kommer nog att försöka störa oss på något vis, men vi behöver inte fokusera på deras spel. Gör vi vårt tycker jag att vi har goda chanser, säger Olofsson.
– Vi har riktigt bra känsla inför torsdag och ska ånga på.

Den här artikeln handlar om: