Sök
TUFF MATCH. Robin Jensen fick inte mycket till understöd i sin slutspelsdebut.
SHL

En mardröm till slutspelsdebut: ”Spelar inte tillräckligt bra för honom”

Robin Jensens första start i ett SM-slutspel blev ingen rolig historia. 23-åringen kastades in i hetluften med Adam Reideborn på BB – och släppte in sex mål på 18 skott.
–  Robin är en bra målvakt, men tyvärr kunde vi inte spela tillräckligt bra för honom i dag, säger Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: BODIN – Det var i Globen han visade alla fel

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
När uppvärmningen startade saknades Djurgårdens viktigaste spelare på isen. Förstamålvakten Adam Reideborn, årets vinnare av Honken Trophy som SHL:s bästa målvakt, syntes inte till. Det visade sig att han befann sig på BB med sin sambo som skulle till att förlösa parets första barn.

Reideborns frånvaro gav Robin Jensen chansen att starta sin första slutspelsmatch. 23-åringen hoppade in i ett hopplöst läge i match fem i Karlstad. Nu fick han möjligheten att kliva in och göra skillnad från start.

Men matchen blev inte alls vad han själv eller Djurgården hade hoppats på. Sex insläppta mål på 18 skott och den djävulskt smärtsamma räddningsprocenten 66,6 blev facit för ynglingen.

”INGEN ROLIG START”

Sanningen att säga fick Jensen aldrig det understöd han behövde för att lyckas. Vid Marcus Nilssons 0–1 var det Linus Hultström som tappade pucken i ett kritiskt läge. Och vid 0–2 fick Sebastian Erixon slå in sin egen retur efter att hemmaspelarna helt tappat markeringen i egen zon.
– Han får ingen rolig start, så kan man väl säga, konstaterar Djurgårdens assisterande tränare Mikael Håkanson torrt.

Att det sena målvaktsskiftet skulle ha påverkat laget negativt avfärdar lagkaptenen Jacob Josefson.
– Det var ingenting man tänkte på innan. Vi har haft Robin i mål tidigare och han är en grym målvakt. Han har kört på riktigt bra även om Adam stått mestadelen av matcherna. Robin är en bra målvakt, men tyvärr kunde vi inte spela tillräckligt bra för honom i dag. Vi måste spela bättre nästa match, konstaterar han.

OKLART OM REIDEBORN ÄR TILLBAKA I MATCH SJU

Håkanson var besviken över hur hans lag lät matchen glida dem ur fingrarna i andra perioden.
– Vi var extremt laddade inför den här uppgiften med ett fullt Globen. Vi har ett jättebra momentum i matchen i andra perioden, men sedan kommer tvåan och trean och då går luften ur oss tyvärr. Det är inte okej nånstans. Vi skulle ha velat se mer känslor och ”passion for the game” i det läget. Jag är besviken för det, säger han.

Vem som står för Djurgården i den sjunde och avgörande matchen på torsdag är oklart.
– Vi har två kanonmålisar och om det är Adam eller Jensen som står nästa match, det får vi se, säger Håkanson.

LÄS ÄVEN: ”Det är ett beteende som är under all kritik”

Den här artikeln handlar om: