Sök
Nu svarar Olof Ästblom på Ronja Savolainens kritik.
SDHL

Tävlingschefen slår tillbaka efter stjärnans kritik

Det var i en intervju med SVT Sport förra veckan som Luleås back Ronja Savolainen riktade kritik mot hur svenska ishockeyförbundet hanterar Damkronorna. Nu slår tävlingschefen Olof Östblom tillbaka.
— Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga, säger han till SVT Sport.

I förra veckan åkte Damkronorna ur VM:s a-grupp och både före och efter har det riktats en del kritik mot förberedelserna som damerna getts från förbundshåll.
— Jag tycker att svenska förbundet borde ge mer stöd. Det känns som att de inte bryr sig så mycket. Det är mer som att de bara tänker på killarna och herrarna. De har bara skitit i vad tjejerna gör och då har de inte haft så bra förutsättningar. Vi i Finlands landslag har jättebra förutsättningar, sa Luleås back Ronja Savolainen till SVT Sport i förra veckan.

TYCKER INTE RESONEMANGET HÅLLER

Nu bemöter svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom från Savolainen.
— Det får stå för henne. Hon tar ju del av den satsning som svensk hockey har gjort genom att spela i SDHL. Den delen har ju hon verkligen tagit del av genom att spela i en svensk liga som är den bästa man kan spela i Europa, säger Olof Östblom till SVT Sport och fortsätter:
— Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga.

Tävlingschefen menar att Savolainens resonemang inte riktigt håller.
— Det blir mycket att man pratar om ekonomisk kompensation för de som spelar i landslaget, men under åren in mot OS var det väldigt många svenska spelare som fick ganska bra ersättning av SOK. Och då presterade vi en sjundeplats av åtta lag, säger han.

Den här artikeln handlar om: