Sök
Den inkastade flaskan gjorde att straffen fick läggas om.
SHL

Publiken kostade Djurgården ett baklängesmål

Färjestad hade ledningen med 3-0 mot Djurgården på Globen. Då fick bortalaget en straff som vikarierande målvakten Robin Jensen räddade. Men straffen gick om på grund av en publikskandal och vips var ställningen 4-0.

Det hade gått exakt 13 minuter av den andra perioden när bortalagets Martin Johansson hanterades oschysst vid en målchans. Vid ställningen 3-0 till bortalaget tilldömdes bortalaget en straff och den lades av Jesper Olofsson.

På sin väg fram mot mål kastades en flaska in på isen från publiken. Den landade precis i närheten av Olofsson, men han åkte vidare mot mål och målvakten Robin Jensen räddade fint.

Men straffen dömdes om på grund av den inkastade falskan och på sitt andra försök gjorde Olofsson inga misstag utan kunde sätta fyran. Han berättade sedan i en intervju med C More att han kollade reprisen på jumbotronen mellan straffarna och studerade hur Jensen stod på den första. En studie han sedan drog nytta av.

Färjestad vann med 6-1.

Den här artikeln handlar om: