Sök
Fredrik Söderström förlorade finalen mot Nicklas Dahlberg, Victor Björkung och Hampus Gustafsson
Nyheter

Söderström förlorade finalen – tre andra svenskar blev mästare

Fredrik Söderström lyckades inte upprepa succén från ifjol och vinna det norska mästerskapet. I stället vann Frisk Asker med 4-2 i matcher i finalserien.

Frisk Asker vann sitt första guld sedan 2002 när de igår kväll besegrade Storhamar i den sjätte finalmatchen, med 3-2. Den tidigare Vita Hästen-backen Christian Kåsastul avgjorde matchen i förlängning.

Sett över hela slutspelet var annars den tidigare Storhamarspelaren Hampus Gustafsson den store hjälten för Frisk Asker. Han gjorde 17 poäng på 18 matcher och slutade tvåa i poängligan, bakom Tobias Lindström.

SÖDERSTRÖM I FOKUS FÖR DOMARKRITIK

Gustafsson var en av tre svenskar i det vinnande laget. Victor Björkung och målvakten Nicklas Dahlberg var de övriga. De besegrade alltså det svenskledda Storhamar, som vann mästerskapet överlägset förra säsongen.

SHL-ikonen Anders Bastiansen fick för övrigt lyfta bucklan, som lagkapten för moderklubben Frisk Asker. Han var med och vann med laget redan 2002.

Under finalserien har Fredrik Söderström hamnat i rampljuset för sin kritik mot domartillsättningen. Förbundet valde nämligen att använda sig en av en domare från Hamar och en från Asker under finalserien, vilket gett upphov till rejäla diskussioner och också en hel del kritik. Inte minst från Söderströms sida.

Den här artikeln handlar om: