Sök
Nathan MacKinnon och Cale Makar firar
Nyheter

Supertalangens drömdebut – blev först någonsin att lyckas

Häromdagen spelade han fortfarande collegehockey. I förrgår skrev han på sitt första NHL-kontrakt. I natt gjorde han sin debut för Colorado – och blev målskytt. Cale Makars senaste dygn har varit något alldeles extra.

Anrika The Hockey News rankade honom nyligen som den bästa spelaren i hela hockeyvärlden, utanför NHL. Man kan med andra ord förstå att Coloradofansen blev stissiga när beskedet att Cale Makar skrivit på ett NHL-kontrakt kom. Några timmar före nedsläpp i nattens match mot Calgary kom också beskedet att den 20-årige backen skulle gå rakt in i Avalanche lag. För att uttrycka det milt kan vi säga att det var ett lyckat drag av coachen Jared Bednar.

Redan 16 minuter in i matchen slog han till. Med sitt första skott på mål för Colorado blev Makar målskytt. Ett mål som betydde 3-0 i den så viktiga matchen mot Calgary Flames, laget han var supporter till som yngre. Makar skrev då NHL-historia. Han blev den första backen någonsin att både begå sin debut i en slutspelsmatch och dessutom göra mål. Som om inte det vore nog vann Colorado med 6-2, vilket gjorde att Makars mål blev det matchavgörande. Om det var Cale Makar-feber innan nattens match är det ingenting mot det som råder i Denver just nu.

20-åringen valdes fyra i NHL-draften 2017, platsen före Elias Pettersson, men valde bort NHL-spel den här säsongen för att slutföra collegestudierna. När collegesäsongen nu är över kunde han emellertid sajna sitt NHL-kontrakt.

Colorado leder matchserien med 2-1 efter nattens 6-2-vinst och har konferensvinnaren Calgary i brygga. Förutom Makar var Nathan MacKinnon matchens store man. Han gjorde 2+1. Matt Nieto, Mikko Rantanen och Erik Johnson gjorde Colorados övriga mål i storsegern.

Sam Bennett och T.J Brodie gjorde Calgarys mål.

Den här artikeln handlar om: