Sök
Henrik Törnqvist.
Timrå IK

Succéspelaren jagas av SHL-klubbarna – så tänker han om framtiden: ”Får se vad som finns på marknaden”

Timrå åkte ut ur SHL vilket gjorde att alla kontrakten revs, däribland Henrik Törnqvists. Nu jagas han av flera SHL-klubbar som vill värva 22-åringen. 
– Jag vill hamna där det finns bäst utvecklingsmöjligheter för mig och där jag har störst chans att ta ytterligare kliv i min karriär, säger Törnqvist till hockeysverige.se.

När Henrik Törnqvist lämnade Linköping för Timrå inför årets säsong var det nog inte många som såg framför sig vilken succévärvning det skulle bli. Hans 32 poäng var bäst i Timrå och i kvalserien var han lagets tredje bästa poänggörare med sju pinnar på lika många matcher.

Trots att Törnqvist spelade bättre än han någonsin gjort tidigare så slutade säsongen tråkigt för 22-åringen. Timrå förlorade mot Oskarshamn i den sjunde och avgörande kvalmatchen och tvingades ner till HockeyAllsvenskan.
– Det var hemskt om man ska vara helt ärlig, inte alls kul. Ingen visste vad man skulle säga eller göra, det var bara helt tomt. Ingen av oss i laget sade någonting efter matchen utan det var bara tomhet och ledsamhet. Det var verkligen riktigt tråkigt.

”TRODDE VERKLIGEN ATT VI SKULLE KLARA OSS KVAR”

Bara dagen innan kvalserien mot Oskarshamn inleddes skrev Törnqvist på ett treårskontrakt med Timrå. Ett kontrakt som nu rivs och skrevs i onödan. Kontraktsförlängningen visade verkligen hur säkra Timrå var på att det skulle bli fortsatt SHL-spel.
– Absolut, jag trodde verkligen att vi skulle klara oss kvar. Jag tyckte att vi hade spelat så pass bra hockey under slutet av säsongen att vi skulle kunna vinna oavsett vilka vi fick. Jag trodde stenhårt på oss.
– Det är ju tyvärr små marginaler i hockey. Vi kommer inte upp till vår standard över sju matcher och möter ett bra Oskarshamn som var bättre än oss över hela serien.


DEPPIGT. Trots att Törnqvist stod för en mycket fin säsong i Timrå så slutade säsongen i hjärtesorg när Timrå blev utslaget ur SHL. Foto: PÄR OLERT/Bildbyrån

Det blev hjärtesorg för Timrå och för Törnqvist. Nu kan han dock blicka tillbaka på säsongen med ett leende för hur hans egen säsong gick. Hans 32 poäng var klart bäst i sin unga karriär, hans tidigare bästa notering var 13 poäng när han spelade i Linköping säsongen 2016/17.
– Jag är jättenöjd med min säsong, det måste jag verkligen säga. Jag har tagit stora kliv åt dit jag vill. Jag vill kunna bidra mycket offensivt och vara en producerande spelare och jag tycker att jag har visat under året att jag kan klara av det.
– Personligen är jag ju självklart jättenöjd med säsongen men det är ju väldigt tråkigt att vi åkte ut. Nu när jag har fått lite distans till säsongen så kan jag ju se hur bra den var för mig men tidigare har det bara varit tungt.

STANNAR I SHL

Nu står han dock utan kontrakt och utan ett lag. Framtiden är oviss för 22-åringen som ännu inte har någonstans att spela nästa säsong. Just nu är Törnqvist på semester med sin flickvän och han har inte tänkt så mycket på framtiden än så länge. När han kommer hem igen ska han dock ta ett snack med agenten för att se var han spelar nästa säsong.
– Vi får se vad som händer, jag har faktiskt ingen aning just nu. Jag och agenten får se vad som finns på marknaden och så får vi ta det därifrån. Jag var ju inställd på att fortsätta spela i Timrå i tre år till så det blir ju en omställning, helt klart. Vi får se vad som finns och hoppas att det finns en lösning för mig någonstans.

Blir du kvar i SHL?
– Jo, men det känner jag. Jag vill fortsätta utvecklas då jag fortfarande är ganska ung. Jag vill hamna där det finns bäst utvecklingsmöjligheter för mig och där jag har störst chans att ta ytterligare kliv. Jag vill kunna hjälpa klubben jag hamnar i och bidra till något bra. Det är det som är mitt mål just nu.

”JAG VET ATT DET FINNS INTRESSE FRÅN VISSA KLUBBAR”

Efter den imponerande säsongen som Törnqvist stod för så lär det inte bli svårt att hitta intresserade klubbar. Enligt Sportbladet är det flera SHL-klubbar som rycker i 22-åringen för att värva honom. De klubbar som sägs ligga i framkant är Rögle, Djurgården och Linköping.
– Agenten har ringt lite och jag vet om att det finns intressen från vissa klubbar, mycket mer vet jag inte. Det finns intresse i alla fall och det är ju skönt det.


ÅTERKOMST? Törnqvist är från Östergötland och har spelat i Linköping under merparten av sin karriär. Linköping sägs vara intresserade av att värva tillbaka 22-åringen som dock vill se över sina alternativ. Foto: Bildbyrån

Linköping är en klubb som Henrik Törnqvist är van vid att spela i. Motalasonen spenderade tre säsonger i klubbens juniorlag innan han tog klivet upp och gjorde tre säsonger i SHL. Förra säsongen spelade han i Karlskrona men vände hem till Linköping runt transfer deadline.

Är det aktuellt för dig att vända hem till Östergötland igen och återvända till Linköping?
– Jag vill hamna där jag har bäst chans att fortsätta utvecklas och spinna vidare på mitt spel från i år. Det är det mitt mål är, sedan exakt vilken klubb det blir återstår att se, säger Törnqvist.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten