Sök
Nicolai Meyer & Mattias Lassen
Södertälje SK

KLART: HockeyAllsvenska poängkungen till Malmö – och backen återvänder

Malmö landar en tung värvning. HockeyAllsvenskans dominant Nicolai Meyer är klar.
–  Det gick bra för mig i fjol och nu ser jag fram emot att komma till Malmö, säger han.

Nicolai Meyer gjorde två säsonger som junior i Malmö. Han kommer från en succésäsong i Södertälje där han vann hela HockeyAllsvenskans poängliga på sina 62 poäng.

Precis som förra året värvar Malmö alltså allsvenskans poängkung. Då hette han Emil Molin. Nu heter han Nicolai Meyer.
–  Meyer har varit i organisationen tidigare. Sedan dess har han tagit väldigt stora kliv och i honom får vi i en forward med mycket skills. Han kan slå sin gubbe med sin teknik och fina skridskoåkning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

ÄVEN EN BACK VÄRVAS

Kontraktet med SHL-klubben är skrivet på två år. Det här blir första gången som dansken, som gjort 129 poäng på 149 matcher i HockeyAllsvenskan, spelar i SHL.
–  Min spontana känsla är att det ska bli väldigt kul att komma till klubben igen och spännande att testa på SHL-spel.

Dessutom återvänder Matias Lassen till klubben på permanent basis. Han tillhörde förra säsongen Pantern men gjorde även 13 matcher som utlånad till Malmö. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det blir jättekul att komma tillbaka. Jag ser verkligen fram emot att få vara med direkt från säsongsstarten. Jag känner väldigt många spelare sedan tidigare och det är riktigt bra grupp. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av den igen, säger backen.

Den här artikeln handlar om: