Sök
Robin Lehner klappas om
Pittsburgh

ÖVERKÖRNINGEN: Islanders svepte Pittsburgh – ”Lehner var enorm”

New York Islanders saga bara fortsätter. I natt slog de ut Pittsburgh med 4-0 i matcher efter att ha vunnit med 3-1.
– Lehner var enorm i kassen, säger Islandersstjärnan Jordan Eberle.

Sett till hur det har sett ut under stora delar av säsongen är det ingen större överraskning att New York Islanders slår ut Pittsburgh. Hade någon däremot sagt det inför säsongen hade det setts som en stor skräll. I synnerhet med 4-0 i matcher, som resultatet blev.

Islanders tråkade ut och malde ned stjärntäta Pittsburgh. Matcherna var jämna, men Barry Trotz disciplinerade defensiv och en storspelande målvakt i Robin Lehner blev nyckeln för storstadslaget.
– Vi ville spela på ett visst sätt. Vi pratade om kultur och identitet. Vi försöka skapa det med det vi kände att vi hade att tillgå. Vi visste inte mycket om vårt målvaktsspel eller vår defensiv. Att få alla att spela för varandra är svårt, sade Barry Trotz efter avancemanget.

LEHNER STORSPELADE IGEN

Han är inne på det själv, målvaktsspelet har varit en nyckel. Robin Lehner har varit en av slutspelets stora gestalter så här långt. I natt stoppade han 32 skott och utsågs till matchens bästa spelare. Han har under slutspelet stoppat 95,6 procent av skotten.
– Lehner var enorm i kassen. Varje gång Pittsburgh var där och fick en chans så var han där och stoppade dem, säger Jordan Eberle.

Lehner själv är inne på att serien var jämnare än vad den kan ge sken av när den tar slut redan efter fyra matcher.
– Det var fyra riktigt tajta matcher. Även om vi vann fyra var de väldigt jämna, allihopa. Du får nästan en känsla av lättnad eftersom de är ett sjujäkla bra hockeylag. Du vill inte ge dem något hopp. Så det var lite nerver inblandat på slutet, säger succémålvakten.

”EN BESVIKELSE”

Jake Guentzel var den enda som överlistade Lehner. På det målet noterade Sidney Crosby sin enda poäng i slutspelet 2019.
– Det är frustrerande. Jag har inte haft mycket tid på mig att smälta det. Men det är en besvikelse, sade Pittsburghkaptenen.

Jordan Eberle, Brock Nelson och Josh Bailey gjorde Islanders mål. De får nu vänta på vinnaren mellan Washington och Carolina i nästa slutspelsrunda,

Den här artikeln handlar om: