Sök
Todd McLellan
Nyheter

Fick sparken från Edmonton – nu tar han över nytt lag

Todd McLellan fick sparken 20 matcher in på den här säsongen. Nu är den rutinerade coachen klar som ny huvudtränare för Los Angeles Kings.

51-årige Todd McLellan var huvudtränare för San Jose 2008 till 2015 och tog sedan över Edmonton, där han var coach under drygt tre säsonger. 20 matcher in på den här säsongen fick han dock sparken som coach för Edmonton och sedan dess har han stått utan coachuppdrag.

Men nu står det klart att McLellan är tillbaka i NHL-cirkusen igen. Han tar nämligen över Los Angeles Kings. Kings sparkade under säsongen John Stevens som head coach och interim-lösningen Willie Desjardins fick inte förnyat förtroende.

SLUTADE NÄST SIST

Kings hade en mardrömslik säsong och slutade på plats 30 av 31 lag i ligan. Bara Ottawa tog färre poäng än Los Angeles 71. Nu ska Todd McLellan försöka få fart på klubben som vunnit två Stanley Cup-titlar under 10-talet.

Los Angeles bekräftade den nye tränaren på sin hemsida redan igår, men det är först idag han officiell introduceras som klubbens 29:e coach, på en presskonferens.

Den här artikeln handlar om: