Sök
Mikko Rantanen
Nyheter

Finske poängkungen fullbordade Avalanche vändning i match 4

Mikko Rantanen blev stor matchhjälte för Colorado Avalanche i det fjärde slutspelsmötet med Calgary Flames. Finländaren stod både för kvitterings- och segermålet i 3-2-övertidssegern och nu har Colorado 3-1 i matcher.

Colorado Avalanche kan vara på väg att slå ut Calgary Flames från Stanley Cup-slutspelet. Efter en vändning och seger hemma i Pepsi Center i den fjärde matchen har nu Avalanche tre matchbollar. I match 4 var de visserligen i brygga. Flames ledde med 2-0 in i den tredje perioden, men då lyckades hemmalaget få hål på gästerna och Mike Smith. J.T. Compher reducera de till 2-1. Och med bara 2:50 kvar kvitterade Rantanen med en läcker styrning på Nathan MacKinnon skottpassning.
 Det var en laginsats igen. Vi kom tillbaka igen, det finns mycket tro i vårt lag. Vi tror att vi kan vinna varje kväll, säger Rantanen till sportsnea. 

Rantanen var en av Colorados främsta spelaren tillsammans med MacKinnon och Gabriel Landeskog under grundserien. Han missade däremot slutet av den på grund av skada, men den tycks inte hämma honom allt för mycket i det pågående slutspelet.

Efter finländarens kvittering hade MacKinnon sedan ett skott i stolpen innan slutsignalen ljöd, men matchen skulle gå till sudden för andra gången i serien.

I den hade Mikael Backlund chanser att avgöra tidigt i, men sedan fick Avalanche chansen. Gabriel Landeskog hittade Carl Söderberg som med en sidledspassning satte upp Rantanen som dunkade in 3-2-pucken.
– Landeskog kom in fint i zon, släppte den till Söderberg som gav mig en perfekt passning, säger Rantanen till Sportsnet.

FLAMES I GUNGNING 

Calgary hade 2-0 i matchen, men tappade och måste nu vinna tre raka mot Colorado. Elias Lindholm gjorde gästernas första mål i matchen och sitt första mål i slutspelet. Derek Ryan gjorde Flames andra. Match 5 spelas under natten mot lördag svensk tid och Flames-spelarna är medvetna om situationen de satt sig i.
 Det blir inte lätt, vi hade hellre haft 2-2 än 1-3. I Calgary har vi en bra publik, vi får försöka komma tillbaka och spela bättre än i dag. en seger och det är match igen, säger Lindholm till lagets twitterkonto. 

Den här artikeln handlar om: