Sök
Spencer Knight stoppade de svenska stjärnorna i VM-premiären.
U18-VM

Frustrerande premiär för svenska stjärnkedjan: ”Skapar en del enorma målchanser”

Förväntningarna på Lucas Raymond inför hemma-VM är skyhöga. I premiären mot USA blev det en tung förlust med 1–6 och trots mängder med målchanser kunde inte Raymonds kedja med Alexander Holtz och Karl Henriksson skjuta in sig i målprotokollet.
– Vi skapar en del enorma målchanser men lyckas inte få in pucken. Det är klart att det blir frustrerande ju längre matchen går, säger Lucas Raymond till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Inför över 4 000 personer i Fjällräven Center kom Småkronorna ut som skjutna ur raketer i VM-premiären mot USA. Sverige kunde även ta ledningen i den första perioden genom HV71-forwarden Simon Holmström, men efter det var det slut på det roliga för svenskarna.

USA arbetade sig in i matchen och kunde genom två snabba mål i mittperioden vända på tillställingen. Slutresultatet skrevs till slut till 6–1 i amerikanernas favör.
– Jag tycker vi var bättre än USA under de två första perioderna, men sen slarvar vi i sista och låter dem ta över totalt. De är sylvassa när de får sina chanser och de vinner väl välförtjänt till slut, får man säga, sammanfattar Småkronornas Lucas Raymond matchen.

”RIKTIGT TUNGT”

Raymond och hans kedjekamrater, Alexander Holtz och Karl Henriksson, skapade massvis med lägen under matchens första 40 minuter. Tyvärr, för svensk del, saknades skärpan i de avgörande lägena.
– Vi skapar en del enorma målchanser men lyckas inte få in pucken. Det är klart att det blir frustrerande ju längre matchen går.  Det påverkar självklart matchen, samtidigt som det känns som att de är kliniska när de väl får chansen. Så var det idag och det var riktigt tungt, säger Raymond.

När väl skärpan fanns där stod amerikanarnas suveräne målvakt Spencer Knight i vägen.
– Han var riktigt bra idag, tyvärr. Han är grymt duktig målvakt så han gjorde det inte direkt lättare för oss.

NY MATCH I MORGON

Trots slutresultatet tycker Frölundaforwarden att det finns mycket positivt att ta med sig till morgondagens match mot Lettland.
– De första 40 minuterna tycker jag att vi ska ta med oss. Vi är kompakta i mittzonen, har ett bra försvarsspel och får in mycket puckar på kassen. Tyvärr släpper vi på de grejerna i den tredje perioden, men det finns definitivt saker att ta med sig.

Vad vet du om Lettland?
– Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte så mycket om dem. Jag har faktiskt aldrig mött dem innan, men som vanligt tror jag att det kommer bli en tuff match och förhoppningsvis kan vi studsa tillbaka och göra en riktigt bra match.

Den här artikeln handlar om: