Sök
Klingberg lirar fram Hintz.
Nyheter

Klingberg på passningshumör – Dallas ikapp Nashville efter storseger

John Klingberg stod för tre passningspoäng för sitt Dallas Stars som vann med klara 5-1 i match 4 mot Nashville Predators.
–  Vi ville komma ut med bra tryck direkt från första nedsläpp, säger Klingberg till NHL.com. 

Dallas Stars har utjämnat matchserien till 2-2 mot Nashville Predators i den första omgången av Stanley Cup-slutspelet. Under natten mot torsdag var de minst ett nummer större hemma i American Airlines Center. Redan efter första perioden stod det 4-0 till hemmalaget.
– Jag tycker inte det var så lätt som det såg ut. Om de hade gjort ett par mål hade det skapat momentum och de hade plötsligt varit tillbaka i matchen. Vi gjorde ett bra jobb i dag. Vi stängde matchen och spelade vårt spel, säger Klingberg till NHL.com.

Den svensken backen låg med sitt spelsinne och sin passningsprecision bakom två av målen i den första perioden. Först hittade han Roope Hintz som sprätte in 1-0 i powerplay efter 3:42. Han assisterade sedan norrmannen Mats Zuccarello till 4-0, också det i powerplay. Det var Dallas tredje mål i numerärt överläge under den första perioden.
– Vi ville komma ut med bra tryck direkt från första nedsläpp. Det gjorde vi i dag och jag tyckte vi spelade desperat från start. Vi kom ut och satte tonen, säger Klingberg.

I den andra perioden serverade sedan Klingberg Hintz öppet mål fram till 5-0 i ett två-mot-ett-läge. Klingberg har nu gjort fem passningspoäng i årets slutspel.
– Mitt första mål kom efter väldigt bra skymning av målvakten. Det andra var efter en ärligt fin passning från John, säger Hintz.

FÖRDEL BISHOP I MÅLVAKTSMATCHEN

Matchserien är lika på två när den nu återvänder till Nashville för match 5 på lördag. Under de första tre matcherna var det i mångt och mycket målvaktsspelet som avgjorde. I match 5 hade Nashvilles Pekka Rinne en tung kväll. Finländaren byttes ut mot Juuse Saros efter 13:45 av den första perioden.
– Han har varit fantastisk fram till nu. Det är svårt att skylla målen på honom sett till situationerna och omständigheterna som vi satte honom i, säger Predators tränare Peter Laviolette till NHL.com.

Dallas Stars Ben Bishop vaktade målet för sin tredje raka match. Han räddade 34 puckar och ser ut att ha hittat storformen han under långa stunder hade under grundserien. Men han vet också att både han och Dallas måste hålla fokus framöver. Inte minst på lördag.
– Vi vet att de kommer komma ut hårt i sin aren. Det är bara att vara redo, säger Bishop.

Den här artikeln handlar om: