Sök
190418 Djurgårdens Dick Axelsson jublar efter 1-2 under semifinal 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 18 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185 …
SHL

Reste sig efter dubbla förnedringar – nu väntar storstadsmöte

Djurgården är i SM-final efter att ha vunnit över Färjestad med 4-1 i matchen och 4-3 i matcher.

Djurgården har i match fem och sex rasat fullständigt samman när Färjestad gjort första målet. Även idag kom det ett snabbt mål ifrån Färjestad när Michael Lindqvist nätade.

Men idag skulle Djurgården inte rasa samman. Det var nästa som att de tog över matchen efter det. Även i andra perioden inledde Färjestad bäst, men Djurgården stod emot och växte ju längre perioden gick. Tillslut fick de också utdelning när Sebastian Strandberg kvitterade i powerplay.

I den tredje perioden snappade Dick Axelsson upp en puck i anfallszon. Han höll i gummitrissan och letade läge innan han knäppte iväg ett skott som letade sig in i maskorna bakom Markus Svensson.

Färjestad pressade på för att få in en kvittering och hade även ett läge i powerplay. Men det här var Djurgårdens kväll och med fem minuter kvar kunde Sebastian Strandberg bomba in 3-1 bakom Markus Svensson efter att han och Dick Axelsson kommit i ett två-mot-ett-läge.

4-1 kom i öppen kasse genom Axel Jonsson Fjällby och Djurgården är i sin första SM-final sedan 2010. Nu väntar storstadsmöte mot Frölunda.

Den här artikeln handlar om: