Sök
Johannes Salmonsson.
Timrå IK

Skrev på för två år i mars – nu lämnar han

Johannes Salmonsson följer inte med Timrå ner i Hockeyallsvenskan. För Hockeypuls och Sundsvalls Tidning berättar forwarden att beslutet är av rent ekonomisk karaktär.
— Jag är ändå inne på de sista åren i min karriär och vill försöka hinna med och tjäna så mycket jag kan, säger han till tidningen.

Johannes Salmonsson kom till Timrå i november och skrapade ihop 19 poäng på 33 SHL-matcher. I mars skrev han på för två nya år i klubben. Men nu berättar han själv att han inte blir kvar efter degraderingen.
— Det blir inte Timrå. Jag kollar främst på Tyskland och SHL nu och det är rent ekonomiskt. Jag är ändå inne på de sista åren i min karriär och vill försöka hinna med och tjäna så mycket jag kan, säger Salmonsson till Hockeypuls och Sundsvalls Tidning.

Han berättar att han trivts i klubben och 33-åringen stänger inte dörren för framtiden.
— Det här beslutet handlar verkligen inte om att jag inte trivts på något sätt. Fast vi har förlorat mycket så har det här varit ett roligt år. Jag kommer alltid minnas den första kvalmatchen när hela arenan var färgad röd och supportrarna hade det där tifot. Det var magiskt.

 

Den här artikeln handlar om: