Sök
150401 Finlands Jenni Hiirikoski i kvartsfinalen under ishockeymatchen i Dam-VM mellan Finland och Schweiz den 1 april 2015 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91104 …
Nyheter

Tog bragdbetonat silver – belönas med guldbonus

I söndags föll Finland tungt i VM-finalen mot USA efter straffläggning. Men på det stora hela så var finskornas silver-medalj att likna vid en bragd. Nu meddelar det finska förbundet att damerna får betalt i form av en guldbonus.

VM-finalen i söndags blev dramatisk och vi har alla hört talas om Petra Nieminens segermål i förlängningen som sedan dömdes bort. istället kunde USA avgöra på straffläggningen och debatten har gått varm sedan dess.
— Vi respekterar utfallet av VM, med vetskap om att laget var väldigt nära det historiska guldet. Vi vill belöna spelarna för denna fantastiska prestation. Jag tror att de vann många finländares hjärtan, säger ordföranden i det finska hockeyförbundet Harri Nummela.

Trots det snörpliga slutet blev turneringen en succé för Finland som blev första europeiska lag att ta sig till en VM-final. Nu belönas de av förbundet med en guldbonus på 7 000 euro per spelare. Det motsvarar ungefär 73 000 svenska kronor.. Egentligen skulle de bara fått 5 000 i och med silvret.

 

Den här artikeln handlar om: