Sök
190418 Sveriges Oliver Erixon i närkamp under ishockeymatchen i J18 VM mellan Sverige och USA den 18 April i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN / COP 71 …
U18-VM

Trots drömstarten på VM – USA var numret större

Sverige förlorade premiären av U18-VM på hemmaplan. USA var numret större och kunde vinna med 6-1.

Det var USA som drev matchen till en början och den svenske målvakten Hugo Alnefelt fick kliva fram för att rädda laget från baklängesmål. Efter drygt 14 minuter spelade hittade Zion Nybeck fram med en passning till klubbkompisen i HV, Simon Holmström. Holmström gjorde inga misstag utan kunde lägga in pucken i mål och efter det var det Sverige som tog över matchen.

Men USA skulle komma tillbaka och i den andra perioden kunde Cole Caufield kvittera efter att Sverige släppt till ett två-mot-en-läge. Bara en minut senare var det dags för nytt försvarsmisstag från Sveriges sida och då kunde John Beecher ge USA ledningen.

Tanken var att Sverige skulle studsa tillbaka i den tredje perioden. Men det skulle bara dröja 21 sekunder innan Case McCarthy kunde öka på USA:s ledning. Bara minuter senare kunde Cole Caufield öka på till 4-1 och matchen var förlorad för Sverige.

Cole Caufield skulle även få göra ett tredje mål när han hittade in med en puck bakom Hugo Alnefelt. Alex Turcotte gjorde sedan matchens sista mål och Sverige får ta nya tag imorgon när Lettland står för motståndet.

Den här artikeln handlar om: