Sök
Jesper Jensen stoppar Mika Koivisto i VM 2018
SHL

Ytterligare en dansk landslagsman till Malmö Redhawks

Jesper Jensen Aabo är klar för Malmö Redhawks. Backen återvänder därmed till svensk hockey efter en sejour utomlands. 

I går presenterade Malmö Matias Lassen och Nicolai Meyer, i dag fortsatte de offentliggöra  spelare inför den kommande säsongen. 27-årige Jesper Jensen Aabo, med meriter från Färjestad och Rögle, är klar för två år med klubben. Jensen-Aabo har de senaste tre säsongerna spelat för finska Jokerit i KHL.
– Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och spela för Redhawks. Det kändes väldigt intressant direkt när klubben visade intresse och det är en klubb med ambitioner att vinna, säger backen i ett pressmeddelande.

Sportchef Patrik Sylvegård beskriver Jensen Aabo som en all round-back med bra spelsinne.
– I Jesper får vi en skridskostark och rejäl back, som kan hantera alla situationer ute på isen. Han kan spela såväl powerplay som boxplay och vi ser honom som en av våra bärande spelare till den kommande säsongen, säger Sylvegård i ett pressmeddelande.

Jensen Aabo har spelat åtta raka VM-turneringar och laddar just nu upp för sin nionde med det danska landslaget.

Den här artikeln handlar om: