Sök
Adam Reideborn.
SHL

Från BB till SM-final: ”Bästa veckan i livet”

Under semifinal sex i Globen var Adam Reideborn på BB och inväntade födseln av sin första son. Under torsdagskvällen var han tillbaka i kassen och gav Djurgården den trygghet man behövde för att säkra en SM-finalplats.
– En lättnad och stor glädje, säger Reideborn till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: Dick var störst i Karlstad – ”Buropen gör en starkare”

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
När uppvärmningen startade inför match sex saknades Adam Reideborn på isen. Anledningen var att hans sambo just skulle till att föda parets första barn.

Medan förlossningen pågick på BB åkte Djurgården på en storförlust med 1–6 i Globen. Reideborn gjorde sitt yttersta för att koppla bort matchen. Och lyckades – nästan.
– Det var väldigt svårt att vara helt fokuserad under förlossningen. Jag försökte hålla mobilen borta, men smög upp den några gånger och tjuvkikade. Men det kändes inte schysst att göra det så jag försökte hålla mig där i rummet och fokusera på henne, för det var hon som var höjdpunkten för mig den dagen, berättar han för hockeysverige.se efter 4–1-segern i match sju.

Runt halv tio-tiden levererades sonen Ben till världen. Ett oförglömligt ögonblick.
– Överlägset bästa veckan i livet. Allt har verkligen varit grymt. Själva förlossningen var tuff och lång, men ändå magisk på ett sätt. Det var häftigt att se honom komma ut, säger han.
– Jag såg då när han hade kommit ut att vi låg under stort och då kände jag ändå att det här var magiskt, men match sju kommer också bli häftig. Jag blev väldigt taggad på att åka hit och spela match sju.

SLÄPPTE IN MÅL DIREKT

Adam Reideborn fick en tuff start i matchen med ett insläppt mål redan efter 78 sekunder. Då styrde Michael Lindqvist in 1–0.
– Jag tänkte ”inte igen”. Jag släppte in ett tidigt mål i första minuten i match fem också, en liten slumppuck. Här får han en bra styrning på den, men det kändes som det kom från ingenstans. Det tog lite energi från laget för stunden, men vi vände det snabbt till något bra, säger han.
– När slutsignalen gick var det en lättnad och stor glädje. Vi hade 3–1 i matcher och jag tyckte att vi skulle stänga serien direkt. Vi har haft två dippar och slarvat bort två matcher. Men i dag bestämde vi oss verkligen för att ”nu räcker det, nu ska vi visa hur bra vi är”. Vi fick en dålig start men krigade oss tillbaka hela matchen för att vinna. Nu är det final, nu är det bara att köra.

Resten av matchen var han sitt stabila jag och stoppade 25 skott. Med det var han i allra högsta grad delaktig i att ta Djurgården till sin första SM-final sedan 2010. En final som inleds mot Frölunda i Scandinavium på söndag.
– Som lag är vi inte nöjda än. Vi har haft som målsättning hela säsongen att vinna guld. Det har kanske inte varit en bra säsong hela vägen där det har gåt spikrakt uppåt, men vi har alltid haft det som mål och nu har vi den chansen och det är en rolig utmaning, säger Adam Reideborn.
– Frölunda har varit riktigt heta nu på slutet och slog ut Luleå på ett bra sätt. Det gäller att vi är redo och skakar av oss det här och jobbar vidare på finalserien.

LÄS ÄVEN: Underdogens kväll i Karlstad

Den här artikeln handlar om: