Sök
190419 Ishockey, NHL Apr 18, 2019; Winnipeg, Manitoba, CAN; St. Louis Blues teammates celebrate the third period goal by St. Louis Blues left wing Jaden Schwartz (17) on Winnipeg Jets goaltender Connor Hellebuyck (37) in game five of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Bell MTS Place. Mandatory Credit: James Carey Lauder-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Winnipeg

Avgjorde med 15 sekunder kvar

Match fem i mötet Winnipeg mot St.Louis såg ut att gå till övertid. Men Jaden Schwartz ville annorlunda och med 15 sekunder kvar av ordinarie tid satte han 3-2 till St.Louis och ordnade fram samma resultat i matchserien.

St.Louis gick fram till 2-0 i konferens-kvartsfinalen mot favoriten Winnipeg Jets innan de sistnämnda kunde hämta upp underläget i sina två bortamatcher.

När serien var tillbaka i Winnipeg för den femte matchen så kunde Jets gå upp till en 2-0-ledning i den första perioden och mycket tydde på att de skakat av sig de två inledande förlusterna.

Men riktigt så var det inte. Efter en mållös andraperiod kunde Blues reducera i inledningen av den tredje och efter 13:52 var de ikapp. Med 15 sekunder kvar kunde sedan Jaden Schwartz frälsa St.Louis med sitt 3-2-mål.
— Vi litar på varandra, vi litar på systemet och vi jobbar som ett lag. När laget når framgång så vet vi att vi blir belönade, sa matchhjälten till nhl.com efter matchen.

Winnipeg Jets – St.Louis Blues 2-3 (2-0,0-0,3-0)

Winnipeg: Adam Lowry, Kevin Hayes
St.Louis: Ryan O’Reilly, Brayden Schenn, Jaden Schwartz

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: