Sök
VM 2019

BEKRÄFTAT: 13 NHL-spelare klara för VM – Dahlin tackar nej

Alla namn har läckt ut redan. Men nu bekräftar ishockeyförbundet vilka spelare från NHL som är klara för VM.

Det osar stjärnglans om Sveriges VM-lag även 2019. Nu har de första 13 NHL-spelarna som kommer till VM offentliggjorts. Precis som rapporterats finns storstjärnor som Henrik Lundqvist, Oliver Ekman-Larsson och Elias Pettersson med.

Förbundet skriver också att de väntar på svar från Ottawas slitvarg Magnus Pääjärvi och Pittsburghs backtuffing Markus Pettersson. Övriga spelare som fanns tillgängliga har antingen tackat nej eller inte fått frågan. Rasmus Dahlin är en av de som tackat nej. Bland övriga nej tack finns skadade spelare som Mika Zibanejad, Rickard Rakell, Victor Hedman, Anton Strålman, Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm.

Målvakter:
Henrik Lundqvist
Jacob Markström

Backar:
Erik Gustafsson
Oliver Ekman-Larsson
Robert Hägg
Adam Larsson

Forwards:
Elias Pettersson
Loui Eriksson
Jesper Bratt
Adrian Kempe
Mario Kempe
Oskar Lindblom
Marcus Krüger

Den här artikeln handlar om: