Sök
160914 Vita Hästens tränare Niklas Czarnecki under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Vita Hästen den 14 september 2016 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166 …
Nyheter

Tog klubben till SHL-kval – nu är han tillbaka

Häromdagen presenterade Vita Hästen Tony Zabel som ny huvudtränare. Nu är det dessutom klart vem han får till sin hjälp i båset. Niklas Czarnecki återvänder till klubben och tar en roll som assisterande tränare.

Säsongen 2014/2015 var Vita Hästen nykomlingar i Hockeyallsvenskan. Mycket överraskande tog de sig hela vägen till SHL-kval mot Modo, där de dock föll med 4-0 i matcher. I båset då stod Niklas Czarnecki och nu är han tillbaka meddelar Norrköpings-klubben i ett pressmeddelande.
— Niklas Czarnecki kliver in rollen som assisterande tränare och i Niklas Czarnecki finner vi en person som vet hur man vinner matcher och som utvecklat vinnarkulturer. Niklas är strukturerad och målinriktad, en lagbyggare som samtidigt ser till individens utveckling. Niklas har ett stort hockeykunnande och han lämnar inte framgången åt slumpen, säger Vita Hästens ordförande Rickard Rauge.

Efter den framgångsrika säsongen tog Czarnecki över som sportchef i Vita Hästen innan han lämnade 2017. Förra säsongen hoppade han in i Karlskogas bås och räddade dem kvar i Hockeyallsvenskan. Han har också ett förflutet som huvudtränare i Brynäs och Färjestad.
— Niklas Czarnecki är med sitt hockeykunnande och sin erfarenhet från ledande SHL-klubbar en mycket stark förstärkning som passar väl in det nytänk och förbättring vi vill få till på kort och lång sikt, fortsätter Rauge.

 

Den här artikeln handlar om: