Sök
JÁGR FOREVER
Tjeckiska ligan

SANSLÖSA SHOWEN: Jágr sköt upp sitt lag i högstaligan efter otrolig uppvisning

Legenden om Jaromír Jágr går vidare. Idag sköt han upp sitt kära Kladno i högstaligan – efter att ha gjort fyra mål i matchen mot České Budějovice

Jaromír Jágr kom hem till sitt älskade Rytiri Kladno under slutet av förra säsongen efter att ha misslyckats med att slå sig in i Calgary, med målet att spela upp dem i högstadivionen. Nu har han lyckats.

Jágr, som under sju år var klubbens majoritetsägare, sköt idag upp sin älskade klubb i högstaligan. Han gjorde det genom att göra fyra mål i kvalseriemötet med České Budějovice. Därmed är Kladno klara för högstaligan trots att två omgångar återstår i kvalserien. Jágr gjorde samtliga mål i kvällens 4-2-vinst.

VAR UPPE FÖR FEM ÅR SEDAN

47-åringen har Kladno som moderklubb och har också spelat för klubben i högstaligan vid ett par kortare sejourer tidigare. I höst kan han få göra det igen om han väljer att spela vidare. Men inte kan väl superlegendaren lägga av nu, när han lyckats spela upp sin klubb i högstaligan?

Senast Kladno var uppe i finrummet var säsongen 13/14. Säsongen 19/20 är det dags igen. Förmodligen med en av tidernas främsta spelare i laguppställningen.

I laget finns också den tidigare NHL-stjärnan Tomas Plekanec samt svenske Linus Svedlund.

Den här artikeln handlar om: