Sök
U18-VM

Stjärnduons otroliga VM-lekstuga

USA körde över Sverige med 6-1 igår och besegrade Slovakien med 12-5 idag. Stora segerorganisatörer var återigen Cole Caufield och Jack Hughes.

Cole Caufield och Jack Hughes hade total lekstuga i 12-5-vinsten idag. Caulfield, som gjorde hattrick igår mot Sverige, sköt fyra nya mål idag. Dessutom adderade han två assist på det och har gjort sanslösa 7+2 på de inledande två matcherna av U18-VM. Alla tiders målrekord är 14 mål, och är satt av Aleksandr Ovetjkin, och dit är Caulfield alltså redan halvvägs.

18-åringen är en målskytt utöver det vanliga. Den här säsongen sköt han 61 mål på 58 matcher för USA:s utvecklingsprogramslag. Med det slog han Auston Matthews tidigare målrekord. Torontos superstjärna gjorde ”bara” 55 mål på 60 matcher som bäst.

Nästa säsong kommer Cole Caufield spela för university of Wisconsin.

GJORDE SJU POÄNG

Jack Hughes kan skriva historia som den första spelaren att vinna U18-VM:s poängliga två gånger och han har sannerligen lagt en bra grund för det. Sommarens troliga draftetta gjorde idag smått otroliga 4+3 och har på två matcher gjort 4+4, åtta poäng totalt.

USA var redan inför turneringen stor guldfavorit – och efter den här inledningen har det favoritskapet inte direkt blivit mindre.

Den här artikeln handlar om: