Sök
TORONTO, ON – SEPTEMBER 24: Toronto Maple Leafs Defenceman Rasmus Sandin (78) passes the puck during the NHL Eishockey Herren USA preseason game between the Montreal Canadiens and the Toronto Maple Leafs on September 24, 2018, at Scotiabank Arena in Toronto, ON, Canada. (Photo by Julian Avram/Icon Sportswire) NHL: SEP 24 Preseason – Canadiens at Maple Leafs PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1809241814 …
Nyheter

AHL-svenskarna heta – tre poäng av JVM-stjärnan

Rasmus Sandin är fortsatt stekhet i AHL. När Calder Cup-slutspelet drog igång under natten till lördagen stod 19-åringen för tre assist när Toronto kunde besegra Rochester med 4–1.

Den svenske JVM-backen Rasmus Sandin har en riktigt stark vår bakom sig. 19-åringen från Uppsala stod för 17 poäng (1+16) på de 17 avslutande matcherna i AHL:s grundserie och när Calder Cup-slutspelet drog igång i natt visade Sandin inte prov på några som helst slutspelsnerver.

19-åringen stod för tre assist när hans Toronto kunde besegra Rochester med 4–1. Först spelade Sandin fram till Nicholas Baptistes 1–0-mål, innan svensken noterades för passningspoäng på Chris Muellers 2–0- och 3–0-mål.

Även Pierre Engvall och Dmytro Timashov noterades i poängprotokollet i segermatchen, då båda stod för en assist vardera.

***

Den tidigare Frölunda- och Djurgårdsbacken William Lagesson fick även han en bra start på AHL-slutspelet. 23-åringen sköt ett mål och spelade fram till ytterligare ett när Bakersfield vann över Colorado Eagles med 3–2.

Sebastian Aho stod för en assist när hans Bridgeport kunde besegra Hershey med 3–2. Matchen avgjordes inte förrän i den femte perioden, då Kieffer Bellows kunde överlista Ilja Samsonov i Hershey-målet och således ge Bridgeport en 1–0-ledning i matchserien.

Den tidigare HV71-forwarden Kevin Stenlund noterades för ett mål när Cleveland besegrade Syracuse med 5–3

Oscar Dansk fick släppa fyra puckar förbi sig när hans Chicago Wolves föll mot Grand Rapids Griffins med klara 5–1. Den svenske burväktaren räddade 26 av de 30 skott han ställdes mot. Christoffer Ehn noterades för en assist för Grand Rapids.

Den här artikeln handlar om: