Sök
Anthony Camara.
Tyska ligan

Tidigare JVM-spelare förstärker HV71

HV71 presenterade ett nyförvärv på påskafton. Det handlar om den kanadensiske forwarden Anthony Camara som närmast kommer från tyska Iserlohn Rooster.

Anthony Camara hade en produktiv säsong i tyska DEL. På 50 matcher sköt han 23 mål och hade 43 poäng. Detta efter att ha kommit till Iserlohn från via spel i danska Odense och österrikiska Graz99ers förra säsongen.

Nu blir det spel i HV71 kommande säsong.
– En hårt jobbande forward med näsa för målet. Vi har fått väldigt bra intryck av Anthony, både på och vid sidan av isen, och han har alla möjligheter att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena, säger Johan Hult, sportchef, i ett pressmeddelande.

NÄRMARE 200 AHL-MATCHER

25-åringen, med rötterna i Toronto, draftades av Boston Bruins i den tredje rundan 2011. Ett och ett halvt år senare representerade han Kanada vid JVM i ryska Ufa, en turnering där kanadensarna missade medalj.

Något NHL-spel har det aldrig blivit. Camara kom att göra fyra säsonger och 188 AHL-matcher för Providence, Charlotte och St. John’s innan han flyttade till Europa 2017.

Nu ser han fram emot att komma till Jönköping.
–  Det känns jättebra att vara en del av HV71. Jag ska bidra med ett hårt jobb och alltid göra mitt bästa för att laget ska vara framgångsrikt, säger Camara.

Den här artikeln handlar om: