Sök
190420 Ishockey, NHL Apr 19, 2019; Calgary, Alberta, CAN; Colorado Avalanche players celebrate on the bench after defeating the Calgary Flames in game five of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Saddledome. Avalanche won 5-1. Mandatory Credit: Candice Ward-USA TODAY Sports …
Nyheter

Colorados slutspelsknall ett faktum: ”Det här är första steget”

Skrällarna avlöser varandra i Stanley Cup-slutspelet. Först slog Columbus ut storfavoriten Tampa Bay. I natt kunde Colorado skjuta Calgary ur slutspelet, efter att Denver-laget vunnit med klara 5–1 på bortais. Således vann Avalanche matchserien med 4–1 i matcher.
– Det här är första steget. Det känns självklart bra att vara på den vinnande sidan av en matchserie för en gångs skull, säger Gabriel Landeskog till Denver Post.

På förhand var det nog inte många som tippade att Colorado skulle ta sig förbi den västra konferensens dominant under grundserien, Calgary Flames. Flames, som med sina 107 poäng i grundserien vann den västra konferensen, var stora favoriter mot Avalanche som knep den sista slutspelsplatsen i väst.

Men liksom Columbus gjorde mot Tampa Bay kunde Colorado bjuda på en riktigt skräll i Stanley Cup-slutspelets första omgång.

Efter att ha stulit en match på bortais och sedan vunnit bägge matcherna hemma i Denver hade Avalanche chansen att stänga matchserien under natten till lördag. Det var en chans man inte slarvade bort.

Med sitt första mål för sluspelet kunde Gabriel Landeskog ge gästerna ledningen i mitten av den första perioden. Kort därefter utökade Mikko Rantanen Avalanches ledning. Calgary fick in en reducering genom T.J. Brodie precis innan den första pausvilan, men närmare än så kom inte hemmalaget.

”DEFINITIVT STOLT”

Efter två mål av Colin Wilson och ytterligare ett av Rantanen kunde Avalanche vinna matchen med 5–1 och matchserien med 4–1 i matcher.
– Jag är definitivt stolt, säger Gabriel Landeskog till Denver Post.
– Det här är första steget. Det känns självklart bra att vara på den vinnande sidan av en matchserie för en gångs skull.

Segern innebar också att Colorado vann sin första matchserie på elva år. Inte sedan Peter Forsbergs dagar hade klubben, innan nattens match, tagit sig förbi den första omgången av Stanley Cup-slutspelet.
– Det känns bra. Riktigt bra. Det är kul att se grabbarna bli belönade för allt det hårda jobb de lägger ner, säger Coloradotränaren Jared Bednar till Denver Post.

Colorado kommer att möta vinnaren av San Jose och Vegas i konferenssemifinalen. Vegas leder just nu den matchserien med 3–2 i matcher.

Calgary Flames – Colorado Avalanche 1–5 (1–2, 0–2, 0–1)
Calgary: T.J. Brodie (2)
Colorado: Mikko Rantanen 2 (5), Colin Wilson 2 (2), Gabriel Landeskog (1)

Colorado vidare till konferenssemifinal efter 4–1 i matcher.

Den här artikeln handlar om: