Sök
Jacob Nilsson.
Nyheter

Efter starka säsongen – nu förlänger svenskforwarden med Chicago

Jacob Nilsson lämnade Mora för Chicago inför säsongen. Nu står det klart att det blir fortsatt spel i Nordamerika. Blackhawks och Nilsson är överens om ett nytt ettårskontrakt, meddelar klubben på sin hemsida.

Efter en stark säsong i Mora belönades Jacob Nilsson med ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks inför den här säsongen.

Den här säsongen har i princip uteslutande handlat om AHL-spel i Rockford för 25-åringen. På 61 grundseriematcher noterades Nilsson för 32 poäng (15+17), en notering som var den femte bästa i Rockford. Tack vare sitt fina spel utsågs även Nilsson till lagets mest värdefulle spelare den här säsongen.

Nu står det klart att det blir ytterligare ett år i Chicagos organisation. På sin hemsida meddelar Blackhawks att Nilsson skrivit på ett nytt ettårskontrakt värt 700 000 dollar.

I Sverige har Nilsson tidigare representerat Mora, Tingsryd och Mörrum.

Den här artikeln handlar om: