Sök
170827, Ishockey, CHL MUNICH,GERMANY,27.AUG.17 – ICE HOCKEY – CHL, Champions Hockey League, group stage, EHC Red Bull Muenchen vs IFK Helsinki. Image shows Joonas Rask (HIFK). …
SHL

NHL-stjärnans bror klar för SHL-spel

Han ryktades till Brynäs. Nu presenteras den finske forwarden Joonas Rask av Örebro. 29-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med närkingarna.
– Det känns väldigt kul att Joonas väljer att komma till oss. I Joonas får vi en spelare med en fin skridskoåkning och goda ledaregenskaper, säger sportchefen Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Joonas Rask kommer närmast från spel i den finska ligan med Helsingforslaget HIFK. 29-åringen stod för 38 poäng (20+18) på 57 matcher för huvudstadslaget den gångna säsongen, högerskyttens poängbästa notering i seniorkarriären.

BROR MED TUUKKA

Örebros sportchef Niklas Johansson är nöjd med klubbens senaste tillskott.
– Det känns väldigt kul att Joonas väljer att komma till oss. I Joonas får vi en spelare med en fin skridskoåkning och goda ledaregenskaper. Joonas är en spelare som tävlar varje dag och gör allt för att laget ska vinna. Det ska bli spännande att följa Joonas framfart hos oss, säger han till klubbens hemsida.

Om namnet Rask känns bekant kan det vara för att 29-åringens storebror, Tuukka Rask, är en av världens bästa målvakter och till vardags spelar sin hockey i Boston Bruins.

Tidigare florerade rykten om att Joonas Rask skulle vara aktuell för en flytt till Brynäs, men nu står det alltså klart att forwarden hamnar i Närke istället.

Kontraktet är skrivet på två säsonger.

 

Den här artikeln handlar om: