Sök
Mikael Backlund.
VM 2019

Ska bli pappa – nu tackar fjolårets kapten nej till VM

I fjol var han kaptenen som ledde Tre Kronor till VM-guld i Köpenhamn. Det är en bedrift Mikael Backlund inte kommer att göra om den här säsongen. Enligt Viasats Jonatan Lindquist tackar han nej till spel i årets turnering.

Under fredagen kom beskedet att 13 NHL-spelare tackat ja till att delta i årets VM-turnering i Slovakien. Med tanke på att det fortfarande är tidigt i Stanley Cup-slutspelet och ett par veckor kvar innan VM-premiären mot Tjeckien 10 maj finns det goda förhoppningar om att få loss ännu fler spelare.

I natt blev exempelvis Calgary Flames med Rasmus Andersson, Oliver Kylington, Oscar Fantenberg, Mikael Backlund och Elias Lindholm utslagna ut slutspelet. Detta efter 1–4 i matcher mot Calgary Flames. Det öppnade för en del tänkbara förstärkningar, men klart redan nu är att Backlund inte kommer att vara en av dem.

EN AV NHL-KARRIÄRENS BÄSTA SÄSONGER

30-åringen, som var kapten när Tre Kronor vann VM-guld i fjol, ska bli pappa nästa månad, skriver Jonatan Lindquist på Viasat.

Mikael Backlund kommer från en av NHL-karriärens mest produktiva säsonger. Han sköt 21 mål och hade 47 poäng på 77 matcher i grundserien och 1+2 på fem slutspelsmatcher. Västeråssonen har sedan tidigare deltagit i fem VM-turneringar och vunnit ett guld, ett silver och två brons.

Den här artikeln handlar om: