Sök
Toronto är en seger ifrån att bryta den 15 år gamla och dystra slutspelssviten.
Toronto

15 år sedan sist – nu kan Toronto bryta dystra slutspelssviten

Toronto Maple Leafs har inte tagit sig förbi första rundan av Stanley Cup-slutspelet sedan 2004. Efter nattens 2–1-seger över Boston är klassikerklubben nu bara en vinst ifrån att bryta den dystra slutspelssviten.
– Nu har vi chansen att stänga serien på hemmaplan. Vi är exalterade, säger Torontostjärnan Auston Matthews till nhl.com.

Senast Toronto Maple Leafs tog sig förbi den första omgången av Stanley Cup-slutspelet var säsongen 2003/04. Då hade laget spelare som Mats Sundin, Gary Roberts och Aleksandr Mogilnyj i laget.

Sedan dess har publiken i Toronto varit svältfödda på slutspelsframgångar. Nu är emellertid klassikerlaget nära att bryta den dystra slutspelssviten.

Efter nattens 2–1-seger mot Boston leder Leafs matchserien med 3–2 i matcher och är således en seger från att avancera till andra rundan av Stanley Cup-slutspelet.
– Nu ska vi gå vidare och förbereda oss för match 6 på söndag. Nu har vi chansen att stänga serien på hemmaplan. Vi är exalterade. Vi måste vara redo och vi vet stämningen kommer att vara fantastisk, så vi ser framemot det, säger Torontos Auston Matthews till nhl.com.

SVENSKEN BAKOM AVGÖRANDET

Matthews inledde matchens målskytte när han prickade in 1–0 i mitten av den tredje perioden. Drygt två minuter senare kunde Kasperi Kapanen pricka in matchavgörande 2–0 bakom Tuukka Rask, fint framspelad av Andreas Johnsson.

Boston fick in en reducering med 44 sekunder kvar av matchen genom David Krejci, men närmare än så kom inte hemmalaget.
– Vi har gjort bättre matcher än så här. Jag tycker inte att något av lagen var speciellt bra, utan det var små marginaler som avgjorde. Nu är matchen slut och vi fokuserar på nästa, säger Bostonforwarden Brad Marchand till nhl.com.

Den sjätte matchen i matchserien spelas på söndag kväll, svensk tid.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 1–2 (0–0, 0–0, 1–2)
Boston: David Krejci (2)
Toronto: Auston Matthews (4), Kasperi Kapanen (1)

Toronto leder matchserien med 3–2 i matcher.

Den här artikeln handlar om: