Sök
190418 Sveriges Philip Broberg under ishockeymatchen i J18 VM mellan Sverige och USA den 18 April i Örnsköldsvik. …
U18-VM

Förlösande poäng för Småkronornas stjärnback – men: ”Det enda jag bryr mig om är att vi vinner matcher och guld”

Efter två poänglösa matcher lossnade det för Småkronornas stjärnback Philip Broberg i söndagskvällens match mot Slovakien. Backen stod för tre assist när Sverige vann med klara 5–1.
–– Det är så klart kul att göra poäng. Det fungerade bra för mig idag, säger Broberg till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Philip Broberg hade en rolig hockeykväll under söndagen. Den talangfulle backen, till vardags hemmahörande i AIK, stod för tre assist när Sverige besegrade Slovakien med 5–1.
– Det är så klart kul att göra poäng. Det fungerade bra för mig idag, men det viktigaste är att vi vinner matchen. Det är det som de här turneringarna handlar om, säger Broberg till hockeysverige.se.

Poängen var Brobergs första i turneringen efter att han lämnat isen poänglös i de två inledande matcherna.
– Det är klart att det är skönt att det lossnar, men som jag sade tidigare fokuserar jag på att vinna matcher. Det spelar ingen roll om jag gör poäng här och där, det enda jag bryr mig om är att vi vinner matcher och vinner guld, säger Broberg.

Förbundskaptenen Magnus Hävelid var inte sen att hylla sin backgigant efter matchen.
– Han gör en jättebra match därute. Egentligen var hela backbesättningen riktigt stabila idag, det var en lite svår match för dem där de ställdes inför många svåra beslut. En gedigen insats av samtliga, men Broberg sticker väl ut lite extra, säger Hävelid.

RYSSLAND VÄNTAR: ”VÄLDIGT SPELSKICKLIGA”

Sverige kontrollerade händelserna från start till mål och de tre poängen var egentligen aldrig hotade.
– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Slovakien är absolut ett bra lag, så vi gick ut och gjorde en bra match och lyckades vinna. Det var det som det handlade om idag, att vinna matchen, och det gör vi på ett bra sätt idag, säger Broberg.

Nu väntar en avslutande gruppspelsmatch mot Ryssland på tisdag.
– Ryssarna är ett bra lag som är väldigt spelskickliga, men det är vi också. Vi har alla chanser att vinna mot dem, men det gäller för oss att vi spelar vårt spel och inte dras in i deras sätt att spela på. Om vi spelar efter våra styrkor och sätter våra lägen kommer det att gå bra, avslutar Broberg.

Den här artikeln handlar om: