Sök
Jesper Wallstedt klev in och storspelade i Hugo Alnefelts sjukfrånvaro.
U18-VM

Kollegan insjuknade – då klev Wallstedt in och storspelade

Hugo Alnefelt kunde inte komma till spel i kvällens match mot Slovakien på grund av sjukdom. Då klev Jesper Wallstedt in och storspelade mellan stolparna och var en av förgrundsfigurerna i den svenska 5–1-segern mot Slovakien.
– Jag tycker han kommer in och gör en jättebra match. Vi sitter helt klart på en riktigt stark målvaktssida, säger förbundskaptenen Magnus Hävelid till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Bara timmar innan kvällens match mot Slovakien stod det klart att det var Jesper Wallstedt som skulle vakta den svenska kassen. Detta efter att målvaktskollegan Hugo Alnefelt blivit sjuk under dagen.
– Det stämmer att Hugo insjuknade inför matchen, men ”Jeppe” var igång sedan Lettlandsmatchen i fredags så det var bara för honom att gå in och köra, säger förbundskaptenen Magnus Hävelid.

Wallstedt kom in och spelade med den äran. 16-åringen från Västerås räddade 26 av 27 slovakiska skott i 5–1-segern.
– I matchen mot Lettland tycker jag att jag gjorde en helt okej match, så jag kom in till kvällens match med en god känsla. Jag försökte bara spela mitt spel och det fungerade fint för mig, säger Wallstedt ödmjukt.

Även Magnus Hävelid var nöjd med sin målvakts insats mellan stolparna.
– Jag tycker han kommer in och gör en jättebra match. Vi sitter helt klart på en riktigt stark målvaktssida, menar Hävelid.

”GÅR MATCH FÖR MATCH JUST NU”

Wallstedt hoppas nu att han kan koppla ett grepp om den svenska förstaspaden.
– Det är klart att jag vill vara förstemålvakt. Men vi är tre bra målvakter här så det handlar om att tävla om det. Den som är bäst för dagen är den som kommer att få spela, så det är upp till tränarna att välja den målvakt de tycker ser hetast ut.

Hävelid är inne på samma spår.
– Vi går match för match just nu. Vi har även Calle Clang som står redo för spel, han har varit nere i Schweiz med U17 och gjort det riktigt bra. Sen får vi se vem som kliver fram och leder oss senare i turneringen, för det kommer att behövas, säger förbundskaptenen.

På tisdag väntar den gruppspelsavslutande matchen mot Ryssland. Vid svensk seger kan man knipa andraplatsen i grupp B.
– Det kommer att bli en bra utmaning för oss. Vi förlorade senast vi möttes i Sotji, men jag tycker att vi har en stigande form. Det kommer bli en jättebra utmaning och det brukar bli bra hockeymatcher mot ryssarna. Jag ser framemot den matchen.

I dagsläget är det oklart vem som vaktar målet i tisdagsmatchen, men frågar du Jesper Wallstedt är svaret tydligt.
– Jag kommer göra allt för att få förtroendet även i den matchen. Vi kan njuta lite av den här matchen nu, men sen handlar det bara om att förbereda sig så bra man kan till på tisdag.

Den här artikeln handlar om: