Sök
Patrik Laine.
VM 2019

Nu är det klart – inget VM för stjärnan

Efter att Winnipeg inatt slogs ut ur Stanley Cup-slutspelet framkommer det att stjärnan Patrik Laine spelade skadad. Dessutom har han ett utgående kontrakt och nu står det klart att han missar VM.

Finland har haft svårt att få loss tunga namn till årets VM-turnering. Bland spelarna som tackat nej av olika anledningar märks namn som Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen, Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen, Henrik Borgström, Joel Armia, Olli Määttä, Aleksander Barkov och Markus Granlund.

Nu står det även klart att Patrik Laine inte kommer. Detta rapporterar den finska sajten Iltalehti. Han är nämligen skadad och spelade de sista matcherna i Stanley Cup-slutspelet med denna skada. Enligt sajten så ska han inte ha kunnat träna mellan matcherna.

Men högst troligt skulle vi inte fått se en frisk Laine i VM ändå. Hans kontrakt går nämligen ut med Winnipeg Jets och då kan det vara vanskligt att åka iväg med tanke på risken för skador och så vidare.

Den här artikeln handlar om: