Sök
190412 Ishockey, NHL Apr 11, 2019; Washington, DC, USA; Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) celebrates after scoring a goal against the Carolina Hurricanes in the first period in game one of the first round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Capital One Arena. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Washington

Poängshow av Bäckström när Capitals satte ner foten

Efter att Carolina vunnit två raka matcher mot de regerande mästarna Washington så var det nog en och annan som undrade om en vändning i slutspelsserien var på gång. Capitals svar på de funderingarna var en utklassningsseger med 6-0 i match fem. Nicklas Bäckström stod för fyra poäng.

Efter att ha vunnit de två inledande matcherna i konferenskvartsfinalen flyttades momentumet över till Carolina som vann både match tre och fyra.

Var ännu ett favoritfall i slutspelet nära förestående?

Capitals svar på den frågan var att piska till Carolina med hela 6-0 inatt. Nicklas Bäckström gjorde de två första målen och sedan spelade han fram till Brett Connollys 3-0 och Alexander Ovetjkins 6-0.
— Jag tycker att det här var ett ganska bra svar, sa Niklas Bäckström till nhl.com apropå frågetecknen efter match tre och fyra.
— Vi var inte nöjda med matcherna i Carolina. I kväll spelade vi ”Caps hockey” alla köpte allt, vi arbetade tillsammans, och det betalade sig, fortsatte han.

Förutom Nicklas Bäckströms fyra poäng så var även målvakten Braden Holtby stor segerorganisatör med 30 räddningar.

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 6-0 (1-0,2-0,3-0)

Washington: Nicklas Bäckström (2), Brett Connolly, Tom Wilson, Nic Dowd, Alexander Ovetjkin
Carolina: –

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

 

Den här artikeln handlar om: