Sök
161229 Finlands Aapeli Räsänen jublar efter att ha gjort 1-0 under ishockeymatchen i JVM mellan Finland och Sverige den 29 december 2016 i Montreal. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87372 …
U18-VM

Regerande världsmästarna illa ute – kan tvingas spela nedflyttningsmatch

Det vill sig inte riktigt för Finland i U18-VM. Idag kom tredje raka förlusten när Tjeckien kunde vinna med 4-2. Nu väntar en nervpärs på tisdag mot Schweiz om att undvika nedflyttningsmatch.

De regerande världsmästarna Finland förlorade premiären mot Kanada och följde sedan upp med en ny förlust mot Vitryssland. Idag blev även Tjeckien för svåra. Martin Lang gav tjeckerna ledningen tidigt i den första perioden.

Finland kom förvisso tillbaka och kvitterade genom Patrik Puistola men glädjen blev inte långvarig sedan Filip Koffer satte dit 2-1. I inledningen av den tredje perioden kom även trean och i slutet gjorde Koffer sitt andra mål för matchen.

Finland tröstmålade förvisso med 51 sekunder kvar. Men närmare än så kom de inte och nu väntar en måstematch mot Schweiz på tisdag.Förlust där och finländarna får spela mot jumbon i den andra gruppen om att hänga kvar i elitdivsionen.

Den här artikeln handlar om: