Sök
180415 Sveriges Zion Nybeck jublar efter 3-3 målet under ishockeymatchen i U16 4-nationsturnering mellan Sverige och Ryssland den 15 April 2018 i Umeå. Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN / Cop 230 …
U18-VM

Småkronorna vann igen – han blev tvåmålsskytt

Småkronorna vann ikväll mot Slovakien med 5-1 sedan Zion Nybeck gjort två mål och Philip Broberg tre assists.

Det hade bara dröjt tre sekunder av matchen innan Alexander Holtz visades ut för tripping. Elva sekunder senare låg pucken i nät. Men inte bakom Jesper Wallstedt, utan i Slovakiens mål sedan Oscar Bjerselius nätat i boxplay.

Trots övertag för Sverige blev det inga fler mål i den första perioden och när den andra var drygt fyra minuter gammal så kunde Slovakien kvittera. Där och då kändes det som att matchen kunde glida Sverige ur händerna. De hade spelövertaget, men skapade inte de heta chanserna.

Karl Henriksson såg dock till att ge Sverige ledningen och innan perioden var över hade Zion Nybeck spätt på den. I den tredje perioden dröjde det en stund, men sedan kunde Oscar Lawner sätta fyran efter en fin uppåkning av backen Philip Broberg.

Zion Nybeck kunde sedan göra sitt andra mål för kvällen när den slovakiske målvakten ställde till det för sig.

5-1 slutade matchen och det innebär att Sverige tog sin andra raka seger. I gruppspelets sista omgång väntar Ryssland på tisdag.

Den här artikeln handlar om: