Sök
Victor Hedman vid förra årets gala.
Tampa Bay

Hedman kan vinna Norris Trophy igen – är en av tre finalister

Han vann förra året. Nu kan Victor Hedman göra det igen. Storstjärnan är en av tre finalister i Norris Trophy-kampen.

Vid de senaste 17 Norris Trophy-utdelningarna har ett svenskt namn ropats upp tio av gångerna. Nicklas Lidström vann sju gånger mellan 2001 och 2011 innan Erik Karlsson tog vid och vann såväl 2012 som 2015. Sen vann ju Victor Hedman så sent som förra året.

Nu kan det bli en elfte seger på 18 försök. Hedman är nämligen finalist även i år. Förra säsongen var han favorit men i år var det en liten skräll. Det talades mer om Mark Giordano, Brent Burns, John Carlson och Morgan Rielly i förhandssnacket. Giordano och Burns var två av de tre som fick flest röster, men Carlsson och Rielly är eliminerade från Norris-chanserna.

HAN ÄR FAVORIT

Mark Giordano har varit favorit till priset ända sedan inledningen av säsongen och det ska nog mycket till om 35-åringen inte plockar hem sin första statyett. Han hade en monstersäsong och gjorde 74 poäng på 78 matcher. Calgarykaptenen var dock nio poäng bakom Brent Burns som noterade smått otroliga 83 poäng på 82 matcher.

Om Giordano skulle vinna blir han den tredje 35-åringen att vinna priset efter Lidström och Al MacInnis.

Victor Hedman slutade elva i backarnas poängliga, men gjorde en otroligt stark avslutning på säsongen vilket lär ha gett några extra röster.

NHL Awards avgörs i Las Vegas efter slutspelet.

Den här artikeln handlar om: