Sök
Bröderna Almen och Alen Bibic kan vara aktuella för en återkomst till Leksand.
SHL

Leksands sportchef om intresset för bröderna: ”Behöver ett stabilt backpar”

Bröderna Almen och Alen Bibic har Leksand som moderklubb. När klubben nu gick upp till SHL så har backarna kopplats samman med dalaklubben. 
– Vi behöver ha ett stabilt backpar som ska fungera i SHL, säger Leksands sportchef Thomas Johansson till Dalarnas Tidningar.

Både Almen Bibic och Alen Bibic inledde sina hockeykarriärer i Leksand. Efter klubbens SHL-avancemang kan bröderna nu vara på väg tillbaka till sin moderklubb.

Alen Bibic har spelat i Rögle de fem senaste säsonger men bekräftade för ett tag sedan att han skulle lämna klubben. Än så länge har han inte gjort klart med en ny klubb.

Almen Bibic kommer senast från en säsong i Linköping där han missade många matcher på grund av skador. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med ryktas kunna lämna klubben. Hockeynews var först med dessa uppgifter.

”SKA INTE UTESLUTA NÅGON”

Båda bröderna uppges vara aktuella för spel i Leksand efter att klubben har gått upp till SHL. Till Dalarnas Tidningar svarar klubbens sportchef Thomas Johansson på ryktena.
– Vi måste titta på alla spelare, man ska inte utesluta någon. Men vi måste ställa oss frågan: är de ett första backpar i SHL? Är de några som är på gränsen till att spela i NHL?, säger han och fortsätter:
– Där kanske svaret finns. Det är ungefär där jag är i min tanke. Är de toppspelare? Ja eller nej? Vi behöver ha ett stabilt backpar som ska fungera i SHL. Och sedan ska det så klart fungera socialt och ekonomiskt.

Både Alen och Almen är riktiga backbjässar och spelar ofta fysiskt. Det är något som kommer behövas om Leksand ska hålla sig kvar i SHL nästa säsong.

Almen spelade bara 22 matcher förra säsongen eter att ha drabbats av hjärnskakningar. Han noterades för tre poäng i Linköping. Alen Bibic stod å sin sida för en poäng på de 44 matcherna han spelade i Rögle förra säsongen.

Den här artikeln handlar om: