Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Påsksmällarna var målvakter

Påsken var uppenbarligen helgen då det rörde på sig bland målvakterna i Hockeyettan.

Medan vi andra drack öl, kokade ägg och frossade i alldeles för mycket godis var flera klubbar framme och signade upp (eller i alla fall presenterade) burväktare.

Vimmerby tjuvstartade i torsdags genom att presentera Oscar Walldén som hämtas från Djurgårdens SuperElit-gäng.

Jag vet ingenting om honom, men det gjorde jag å andra sidan inte heller om Robin Jensen och Daniel Rosengren innan de hämtades från just DIF-juniorerna och gjorde starkt ifrån sig hos KRIF.

Det tycks vara en bra kanal att slussa ut målvakter i Hockeyettan genom och som backup till succémålvakten Tomas Rydén (vilken sanslöst viktig förlängning!) kan han säkert få en behaglig mjukstart i seniorhockeyn.

Men att Walldén är klar för Vimmerby betyder samtidigt att det är över för Jonathan Stålberg i klubben.

21-åringen hämtades från Skellefteås juniorverksamhet inför säsongen 17/18 och gjorde ett grymt första framträdande i Hockeyettan. Den här vintern hamnade han av förklarliga anledningar lite i skuggan av Rydén och nu är det alltså över.

Att döma av kommentarer i lokalpressen tycks han ha blivit lite besviken av det beskedet. Han hade gärna velat stanna.

Men det lär knappast bli svårt att landa ett nytt jobb i Hockeyettan.

Stålberg är ett ämne till att bli en klassmålvakt och kan med lite förtroende lätt bära en förstaspade i ettan. Han lär bli hett villebråd för många av klubbarna som har målvaktspositioner att fylla.

* * *

Inför förra säsongen hade Claes Endre svårt att lyckas landa en spade i Hockeyettan och var på väg att inleda säsongen med Nacka i division två när Segeltorps David Forsberg skadade sig under försäsongen.

Där och då öppnades dörren och resten är historia.

Endre gjorde en bra säsong där han delade på speltiden med Rasmus Hedström och nu har 23-åringen skrivit kontrakt med norra Allettans seriesegrare, kvalserielaget Boden.

Den kom aningen oväntat måste jag säga. Även om Endre gjorde det bra i vintras och höll flera nollor i den östra serien var det inte riktigt det steget man förväntade sig att han skulle ta bort från Stockholm.

Det blir helt klart en intressant historia att följa.

* * *

När Östersund spikade sitt målvaktspar gjorde de det dock riktigt imponerande. Sedan tidigare står det ju klart att de plockar hem Carl Hjälm som varit ute på vift och gjort en stark säsong med Kiruna AIF.

Hans målvaktspartner den kommande säsongen blir den tidigare Leksands- och Södertälje-junioren Robin Christoffersson.

Det är naturligtvis ingen Tim Juel (än), men en ung och utvecklingsbar keeper som var en stor anledning till att nykomlingen Malung gick så bra i vintras.

Att stoppa in honom mellan stolparna i ett tilltänkt topplag kan bli en riktig succé kommande säsong.

Det känns som en stark värvning av ÖIK.

Den här artikeln handlar om: